середа, 10 травня 2017 18:30

"Держаки для лопат, арматура, кийки" - свідок розповів, як готувалися до бійки проросійські мітингувальники

"Держаки для лопат, арматура, кийки" - свідок розповів, як готувалися до бійки проросійські мітингувальники
Микола Полозов

Сьогодні під час 111-го судового засідання у "справі Чийгоза" суд допитував свідків захисту.

Про це розповів адвокат Микола Полозов у ​​відеозверненні у Facebook.

Першим допитали Музафара Фукала. Він дізнався про майбутній мітингу 25 лютого із сюжету телеканалу АТР. 26 лютого прибув на мирний мітинг під Верховну раду АРК, де бачив Рефата Чубарова, Заура Смирнова й Ахтема Чийгоза.

"О 12:00 до проросійських мітингувальників приєдналася велика колона. Близько 500 осіб із Севастополя. Після цього проросійські мітингувальники почалиповодити себе агресивніше. Спочатку вони кидали пластикові пляшки в бік проукраїнських мітингувальників. Почалося з того, що жінка кинула пляшку. До цього образливо, за національною ознакою, кричала у бік проукраїнських мітингувальників. Фукала не бачив, хто почав тисняву. Він також не бачив, щоб у проукраїнських мітингувальників із собою були будь-які предмети для насильства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меджліс хочуть висунути на Нобелівську премію миру

Члени Меджлісу, старші учасники проукраїнського мітингу, намагалися заспокоїти молодь, щоб ті не реагували на провокації проросійських мітингувальників.

Залишаючи мітинг, Фукала побачив два автомобілі: мікроавтобус Mercedes Vito і УАЗ 469. На торпеді одного був російських прапор. Деякі молоді люди вивантажували з машин мішки з держаками від лопат, арматури, кийки.

Свідок підкреслив, що не бачив, аби ці предмети використовували безпосередньо в ході тисняви. Однак, він вважав, що ці люди мають відношення до проросійських мітингувальників", - розповів Полозов.

Другим свідком захисту допитали Енвера Кутієва.

Ахтем Чийгоз затриманий у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014-го. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти з партії "Русское единство". Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень. "Справу Чийгоза" російський суд розглядає в рамках "справи 26 лютого". 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві. Окремо - щодо Ахтема Чийгоза. Та окремо щодо інших фігурантів процесу - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

Зараз ви читаєте новину «"Держаки для лопат, арматура, кийки" - свідок розповів, як готувалися до бійки проросійські мітингувальники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі