середа, 29 березня 2017 16:22

Меджліс хочуть висунути на Нобелівську премію миру

Меджліс хочуть висунути на Нобелівську премію миру
Ільмі Умеров, архівне фото "Крим.Реалії"

Заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз опублікували звернення до народних депутатів. Вони закликають висунути Меджліс на здобуття Нобелівської премії миру 2018 року. Про це на своїй сторінці у Facebook написав Умеров.

"Кримські татари залишаються головною силою опору російській окупації півострова і продовжують боротися за повернення Криму під юрисдикцію України. Заслуга Меджлісу і його прихильників у тому, що опір окупації і боротьбу за свої права, всупереч переслідуванням, не припинили. Заборона Меджлісу - це не лише визнання з боку влади РФ, хай і мимовільне, значущості та дієвості його ролі в боротьбі з озброєною окупацією та анексією, а й спроба залякати, вселити крижаний страх патріотам, які залишаються у Криму", - написали у зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Меджлісу сказав, що треба зробити для повернення Криму

Автори відкритого листа висловлюють надію, що парламентарі з Європи та США підтримають цю ініціативу.

"Сприймаємо цей заклик не лише як нагороду, якої Меджліс безперечно вартий, а й як інструмент продовження боротьби за звільнення Криму і відновлення територіальної цілісності України", - йдеться в апеляції.

Російський журналіст Антон Наумлюк розповів, що в анексованому Криму заарештовані фермери, продавці і робітники навчилися в судах виступати навіть краще, ніж представники правосуддя.

Зараз ви читаєте новину «Меджліс хочуть висунути на Нобелівську премію миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі