неділя, 14 серпня 2022 12:01

Спецтема: Війна Росії проти України

"Далі буде більше": як змінюються настрої мешканців Криму після "бавовни" на аеродромі

"Далі буде більше": як змінюються настрої мешканців Криму після "бавовни" на аеродромі
За даними української розвідки, захвату від дій російського агресора у Криму стає все менше. Фото: suspilne.media

Після вибухів на військовому аеродромі біля Новофедорівки в окупованому Криму настрої жителів півострова змінюються.

Свідчення цього – величезні затори на виїзд з окупованого півострову, розповів в ефірі Апостроф TV представник пресслужби Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

За його словами, в Криму є кілька категорій людей, настрої яких змінюються.

"Є ті, хто розуміють, що це несправедлива війна, це загарбницька війна, що Путін – це Гітлер ХХІ століття. А є інша категорія громадян, яка не те щоб сильно вболіває за Україну чи демократію, але просто бачить на власні очі, а не з екранів російського телебачення, що відбувається. Бачить кримські шпиталі, переповнені пораненими й скаліченими кримськими солдатами, бачить переповнені морги, бачить "бавовну". Люди бачать зіпсований день ВМФ. Тобто це все відбувається на очах у людей і приховати це неможливо", – говорить Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков сказав, чи причетні ЗСУ до "бавовни" на аеродромі в Криму

За словами представника ГУР, захвату від дій російського агресора в Криму стає все менше й менше. Черги й затори на мосту – яскраве свідчення цьому.

"Можемо сказати, що далі буде більше. З точки зору як прозріння мешканців Криму, так і активізації проукраїнського опору на півострові, який уже набирає обертів", – додав Юсов.

9 серпня в районі Новофедорівки окупованого Криму пролунало кілька потужних вибухів. Вони сталися на військовому аеродромі, звідки зазвичай злітають російські літаки, що атакують ракетами південь України.

Командування повітряних сил Збройних сил України підтвердило знищення дев'яти ворожих літаків.

Росія втратила від $55 млн до $450 млн. І це тільки на знищених літаках, зважаючи на те, якого типу вони були, підрахували аналітики Forbes.

Зараз ви читаєте новину «"Далі буде більше": як змінюються настрої мешканців Криму після "бавовни" на аеродромі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі