пʼятниця, 19 серпня 2022 14:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Чекають нових кораблів та озброєння – Росія хоче посилити свій Чорноморський флот

Чекають нових кораблів та озброєння – Росія хоче посилити свій Чорноморський флот
У Росії повідомляють про плани посилити Чорноморський флот новим озброєнням та кораблями. Фото: defence-ua.com

Чорноморський флот Росії цього року поповниться новими кораблями та озброєнням.

Зокрема, планується постачання 12-ти модернізованих кораблів. Про це, за інформацією російського інформагентства ТАСС, розповів тимчасовий виконувач командувача Чорноморського флоту РФ Віктор Соколов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики з'ясували, чому Путін таємно змінив командувача Чорноморським флотом

"Цього року заплановано постачання 33 одиниць нових та модернізованих зразків озброєння та техніки. З них 12 кораблів та суден забезпечення, 21 одиниця спеціальної техніки", - сказав Соколов.

Виконувати обов'язки командувача Чорноморського флоту РФ він почав з 10 серпня. Раніше очолював військово-морської академію РФ імені адмірала Кузнєцова.

Інформація про зміну керівництва флоту з'явилася після вибухів на авіабазі поблизу Новофедорівки в окупованому Криму 9 серпня.

16 серпня пролунали вибухи на ворожій авіабазі біля окупованого Сімферополя. Там були літаки Су-24М і Су-25СМ, повідомив розслідувач Bellingcat Христо Грозев.

Перед цим зранку прогриміли вибухи в селищі Азовське біля Джанкоя. Там розташований аеродром, де російські загарбники зосередили ударні вертольоти й іншу військову техніку.

Флот РФ ховається біля узбережжя Криму і не має ефективного контролю над морем, повідомляє британська розвідка.

Зараз ви читаєте новину «Чекають нових кораблів та озброєння – Росія хоче посилити свій Чорноморський флот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі