четвер, 21 грудня 2023 15:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Bild перекрутив слова Умєрова про звільнення Криму у 2024 році

Bild перекрутив слова Умєрова про звільнення Криму у 2024 році
Очільник Міноборони Рустем Умєров заявив, що Крим 100% буде звільнено. Фото: facebook.com/rustemumerov.ua

21 грудня німецький таблоїд Bild опублікував інтерв'ю з очільником Міноборони Рустемом Умєровим, розповівши, що він анонсував звільнення Криму у 2024-му.

Втім, речник Міноборони Ілларіон Павлюк, який був присутній під час розмови міністра зі ЗМІ, наголосив, що слова Умєрова перекрутили. Про це пише hromadske.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр оборони розкрив стратегічну мету щодо звільнення Криму

Павлюк наголосив, що насправді міністр заявив наступне: "Крим буде звільнено 100%. Це наша стратегічна мета".

"Але Умєров не стверджував, що Крим буде звільнено саме у 2024 році. Журналіст ставив це запитання кілька разів, але міністр уникнув будь-яких точних прогнозів із датами", - запевняють у пресслужбі Міноборони.

Інформація, яка поширюється у ЗМІ про те, що члени родини Міністра оборони Рустема Умєрова нібито є громадянами США, не відповідає дійсності.

Діти Міністра (син - віком 10 років, доньки - 8 і 2 роки) - є виключно громадянами України. Громадянства інших країн у членів родини Умєрова - немає.

Українські паспорти, які їм було видано після закінчення терміну дії попередніх, вони отримали у Посольстві України в США. Саме тому в декларації, на яку посилаються ЗМІ, і було вказано місце видачі документів - США.

Зараз ви читаєте новину «Bild перекрутив слова Умєрова про звільнення Криму у 2024 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі