вівторок, 26 грудня 2023 15:23

Атака на "Новочеркаськ": що ще могли знищити

Атака на "Новочеркаськ": що ще могли знищити
У Феодосії знищили особовий склад ворога. Фото: DeepState

На великому десантному кораблі "Новочеркаськ" в окупованій Феодосії було знищено особовий склад ворога, пошкоджено портову інфраструктуру.

Додатково там могли бути знищені судна забезпечення, сказав на брифінгу речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"З'явилось фото, там скелет один залишився від цього корабля, там обгоріло все фактично вщент. Після того вибуху зрозуміло, що не лише сам корабель знищений, можливо, ще якась портова інфраструктура, можливо, якісь судна забезпечення, які були поруч, точно екіпаж корабля, який знаходився поруч. Тому це дуже потужна подія для нас з вами - ми знищили і корабель, і окупантів завдяки чітко скоординованим діям", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони РФ відреагували на ліквідацію ВДК "Новочеркаськ"

В окупованому Криму росіяни як і раніше утримують багато засобів ППО різних типів малого, середнього та великого радіуса дії. Сили оборони враховують це для визначення місця удару.

"Застосовуються певні тактичні прийоми, які проводяться нашими пілотами для того, щоб максимальна кількість засобів повітряного нападу досягла своєї цілі", - пояснив Ігнат.

У ніч проти 26 грудня близько 3:00 у районі Феодосії в окупованому Криму пролунали вибухи.

Українські захисники підірвали російський великий десантний корабель "Новочеркаськ" з іранськими боєприпасами, підтвердив у вівторок вранці командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук. В порту виникла пожежа.

ВДК "Новочеркаськ" - це корабель проєкту 775, який будувала для СРСР соціалістична Польща з 1975 по 1991 рік із урахуванням можливості проведення операцій в океані. Такий же точно український корабель "Костянтин Ольшанський" російські війська захопили в Криму в 2014 році. Перша спроба атакувати ВДК "Новочеркаськ" була 24 березня 2022 року в порту тимчасово окупованого Бердянська.

Зараз ви читаєте новину «Атака на "Новочеркаськ": що ще могли знищити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі