четвер, 18 червня 2020 18:04

Архієпископ ПЦУ став громадським захисником проукраїнського активіста в Криму

Архієпископ ПЦУ став громадським захисником проукраїнського активіста в Криму
Архієпископ ПЦУ Климент захищатиме проукраїнського активіста Приходька в кримському суді. Фото: crimean-solidarity.org

Суддя Південного окружного військового суду переніс розгляд клопотання адвоката Назіма Шейхмамбетова про допуск в якості громадського захисника проукраїнського активіста Олега Приходька архієпископа Православної церкви України Климента.

Як повідомила "Кримська солідарність", суддя Олексій Магомадов погодився розглянути клопотання, але відклав його до наступного судового засідання, в ході якого колегія розгляне можливість допуску Климента в якості захисника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правозахисники назвали кількість українських політв'язнів у Криму та Росії

Священнослужитель ПЦУ допущений до участі в наступному судовому засіданні 23 червня по відеоконференцзв'язку для розгляду клопотання.

Окупаційна влада Криму звинувачує Приходька в "незаконному придбанні, передачі, збуті, зберіганні, перевезенні або носінні вибухових речовин або вибухових пристроїв". Також йому висунуто звинувачення в нібито плануванні вибуху в будівлі генконсульства Росії у Львові. 7 квітня проукраїнського активіста Приходько доставили в СІЗО Ростова-на-Дону, до цього продовживши арешт до 15 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Архієпископ ПЦУ став громадським захисником проукраїнського активіста в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі