четвер, 22 грудня 2022 06:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Американський генерал розказав, що стане ключем до української перемоги

Американський генерал розказав, що стане ключем до української перемоги
Американський генерал дав прогноз щодо звільнення півострова. Фото: eastnews.ua

Збройні сили України звільнять Крим від російської окупації до кінця прийдешнього літа.

Колишній командувач американських військ у Європі, генерал у відставці Бен Годжес вважає, що це станеться у серпні 2023-го, повідомляє Atlantic Council.

"Сьогодні я ще більше впевнений у своєму прогнозі, ніж місяць тому. Якби українці зараз мали далекобійні ракети ATACMS, вони б уже зараз могли розбомбити кожен російський штаб, кожен транспортний вузол чи склад боєприпасів у Криму. Це зробило б півострів непридатним для перебування російських збройних сил", – заявив він.

За його словами, необов'язково кидати танки на штурм Перекопу задля звільнення півострова. Для цього достатньо регулярно обстрілювати шляхи його постачання: Керченський міст і сухопутний коридор через тимчасово окупований Мелітополь Запорізької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ з'ясували, про яке озброєння Зеленський поїхав домовлятися зі США

"Крим – це ключ до перемоги. Це вирішальна територія. Якщо ми не допоможемо Україні повернути свою суверенну територію в Криму, тоді за кілька років гарантовано отримаємо наступну фазу цього конфлікту. Доки агресорка Росія контролює Крим та має там військові бази, доти анексований півострів буде майданчиком для початку нової війни", – вважає Годжес.

Він вважає причиною відсутності у ЗСУ необхідної зброї сумніви в адміністрації США.

"Десь у глибині серця вони вважають, що зараз неможливо змусити росіян піти з Криму, що така спроба призведе до ескалації із застосуванням атомної бомби", – пояснив експерт.

Перемогою України у війні з Російською Федерацією буде звільнення усіх територій, включно з Кримом і Донбасом, вважають і українці.

Українці найбільше довіряють Збройним силам України. Підтримка вступу в НАТО досягла в Україні історичного рекорду.

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал розказав, що стане ключем до української перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі