пʼятниця, 28 червня 2019 19:15

З'явився новий спосіб оплати проїзду

З'явився новий спосіб оплати проїзду
За QR-квиток не стягується комісія. Фото: tsn.ua

У Києві з'явилася можливість сплатити проїзд у громадському транспорті електронними QR-квитками. Про це пише Kyiv smart city.

Аби отримати QR-квиток на метро, автобус, трамвай, тролейбус або фунікулер, треба встановити на смартфон мобільний додаток Portmone.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виглядає перша "розумна" вулиця в Україні

У головному меню додатку є розділ "Проїзд у Києві", де і можна розплатитися за квиток. Ціна одного дорівнює вартості паперового квитка - 8 грн. При цьому ні комісія, ні будь-які інші платежі з пасажира не стягуються.

Для оплати проїзду в транспорті достатньо піднести екран смартфона із зображенням QR-квитка до валідатора. Він розпізнає код і повідомить про успішну операцію.

У додатку можна перевірити кількість квитків, що залишилися. А також час і дату, коли були використані попередні.

Крім покупки QR-квитків, у мобільному додатку можна також поповнити рахунок мобільного, переказати гроші з картки на картку, придбати страхові поліси, а також оплатити комунальні рахунки та послуги ще понад 1500 компаній.

Наприкінці 2020 року в київському метро з'являться кондиціонери та безкоштовний Wi-Fi. Про це заявив радник мера столиці Дмитро Давтян

Зараз ви читаєте новину «З'явився новий спосіб оплати проїзду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі