четвер, 17 листопада 2016 13:34

Знайшли причину неправильних платіжок за комуналку

Знайшли причину неправильних платіжок за комуналку

У скандалі навколо платіжок за опалення винні співробітники Київенерго. Вони могли помилитися, коли знімали показники з лічильника.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко.

"Людський фактор зіграв не на руку Київенерго. У столиці 12,5 тисячі багатоквартирних будинків, із них близько 95% з лічильниками. Працівникам компанії треба облазити усі підвали, зняти показники вручну, потім внести в комп'ютер. Тобто помилитися на цьому етапі можна щонайменше двічі. Один будинок — це сотні квартир", - сказав Сергієнко.

Думки, що Київенерго навмисне проводить такі махінації, експерт вважає хибними.

"Кошти від платежів за опалення київських осель ідуть напряму "Нафтогазу". Зиску від накрутки Київенерго немає жодних. У цій компанії працює тисяча людей. Якби наказ про махінації був, про це стало б відомо ще до отримання споживачами платіжок", - зауважив він.

Систему обліку теплової енергії в Києві необхідно вдосконалювати, наголосив Сергієнко.

"Київенерго робило систему обліку абияк - немає можливості дистанційного знімання показників, лічильники не захищені від крадіжок, не налагоджені. У такій компанії не можна помилятися. Гнати треба їх від громадського майна й тепла", - сказав директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київенерго про платіжки за опалення: "Ніякої помилки немає"

Від 14 листопада жителі столиці почали отримувати платіжки за опалення у жовтні. У них значилися суми у п'ять-шість разів більші, ніж за цей самий місяць торік. Міська влада запевнила, що їх перерахують.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли причину неправильних платіжок за комуналку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі