середа, 20 березня 2019 04:15

Жінка у декреті вигадала оригінальний спосіб заробітку
8

Ольга мама двох дітей: 1,8 та 4,8 рочків
Фото: Надано Ольгою Іщенко
Паперові трубочки, що їх використовують у створені виробів, допомагають робити дружина брата та мама
На матеріали для роботи витратила близько 2 000 грн
Велика корзина для білизни коштує 500-600 грн
До Нового року замовили ялинку-конус заввишки 85 см

Щоб почати плести із паперової лози, треба близько 2 тисяч гривень на матеріали. Знадобляться ножиці, клей, акрилова фарба, лак. Папір можна знайти безкоштовно у поштових скриньках, у сусідів та знайомих. У діло підуть газети, журнали, рекламні листівки та плакати.

Про це Gazeta.ua розповідає Ольга Іщенко з Києва. Вона у декреті почала плести корзинки з паперової лози.

"Діти – генератори руху та розвитку. Але одна порвана стаття, помальована книжка змусили відкласти наукову роботу. Немає можливості залишати малечу на бабусю. Вирішила повністю присвятити себе дітям. Але хочеться щось інше робити, - ділиться Ольга, - Років 10 тому у Львові в знайомої побачила на балконі папір, газети, якісь трубочки. Вона плела корзинки для іграшок своїм дітям з паперу. І коли сама почала перечіпатись через іграшки вдома, згадала про неї".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сімейний бізнес на солодощах: донеччанка поділилась цікавими подробицями справи

Перші корзинки з паперу плела для своїх дітей та на подарунки рідним. Навчалась по відео в YouTube.

"Брат зі Львова наполіг робити корзинки на продаж. Але я не комерційна людина, довго вагалась, - ділиться Ольга, - У грудні перед Новим роком зробила оголошення у facebook та створила групу у Viber. І на мій подив отримала купу замовлень. Замовляли новорічні шкатулочки, сердечки, якісь поросятка. Не встигала, бо працювала вночі поки спали діти. Але отримувала велике задоволення, коли дивилась на готовий виріб".

Автор: Надано Ольгою Іщенко
  Створення корзини займає від кілька днів до тижня
Створення корзини займає від кілька днів до тижня

На створення однієї корзинки витрачає від декілька днів до тижня. Усе залежить від розміру та візерунку корзинки. Принципово не купує чистий папір, використовує тільки макулатуру.

Спочатку розрізає папір та намотує на спицю трубочки. З одного аркушу А4 виходить три трубочки, а з однієї газети – 30 трубочок. На корзинку 60 літрів треба близько 2000 трубочок.

"Помітила, що люди викидають газети та рекламні листівки на верх поштових скриньок. А прибиральниця їх викидає. Домовилась з нею, щоб вона приносила усе мені. А дружина мого брата та мама також дуже допомагають. Вони крутять мені трубочки із паперу. Кажуть, що це заняття дуже заспокоює, - ділиться Ольга, - Друг інколи привозить із типографії неформатні газети. Взагалі, політична кампанія – прекрасна пора для мене. Дуже багато залишається паперу, різних плакатів, листівок та газет".

Автор: Надано Ольгою Іщенко
  У роботі принципово використовує тільки макулатуру
У роботі принципово використовує тільки макулатуру

Для плетіння корзин використовує каркас необхідного розміру, що обплітається. Якщо корзина велика, додає металеві прутики. Готову корзину ґрунтує розбавленим клеєм. Потім наносить білу акрилову фарбу на водній основі. Другим та третім шаром наносить кольорову фарбу. Фінальний етапи – покриття лаком та декорування.

"Пішла у магазин та подивилась ціни на плетені корзини. Звичайно, вони значно дорожче. Поки що усі задоволені цінами. Окрім мого брата. Він вважає, що я недооцінюю свою роботу, - ділиться Ольга, - Корзини виходять досить міцними. Здається, що деякі пластикові не такі надійні".

Великі корзини для білизни коштують 500-600гривень. Корзинки до Великодня – близько 150 гривень. Середня вартість – близько 300 гривень. Готові корзинки фотографує та виставляє на своїй сторінці в соціальних мережах. Дає оголошення в інтернеті. Найбільше нових замовлень отримує з рекомендацій клієнтів та друзів.

Автор: Надано Ольгою Іщенко
  До Нового року замовили ялинку-конус заввишки 85 см
До Нового року замовили ялинку-конус заввишки 85 см

"Запам'яталось перше замовлення від незнайомої людини. Жінка до Нового року захотіла ялинку конусом висотою 85 сантиметрів. Попросила прикрасити янголятками, зайчиками та сердечками. Досить важко було зробити конус правильної форми. Вийшла величезна ялинка салатового кольору, - згадує Ольга, - Окрема історія як ми її надсилали клієнтці. Я з сином везла її на пошту на санчатах. Малий злякався ялинки та не хотів поряд сидіти. Довелось брати його на руки та просити подругу допомогти. Вона везла ялинку, а я несла малого. Взагалі, по пошті мало відправляю. Намагаюсь підвезти кудись чи прошу особисто забрати".

У майбутньому Ольга далі хоче плести вироби з паперової лози. Планує відвідати виставку народних умільців. Можливо, створить власну майстерню.

"У мене настільки піднялась самооцінка. Побачила, що дійсно необхідно те, що я роблю. Кожний клієнт змушує вдосконалюватись. Дивлюсь, що можна зробити краще в інший раз. Взагалі, можна сплести будь-що. Хочеться усе спробувати. Зараз буду вперше плести будиночок для котика, - ділиться Ольга, - Але забула, що таке манікюр. Робота дуже сушить шкіру рук. Проте отримую багато задоволення".

Автор: Надано Ольгою Іщенко
  Ольга мама двох дітей: 1,8 та 4,8 рочків
Ольга мама двох дітей: 1,8 та 4,8 рочків

Ольга Іщенко (Франко) мама двох дітей. 15 років живе в Києві, сама родом з містечка Ізяслав Хмельницької області. Навчалась у педагогічному університеті в Умані, потім три роки відпрацювала у школі заступником директора з виховної роботи у рідному місті. На даний момент працює в Європейському колегіумі заступником директора.

Щоб допомогти дорослим онкохворим, дві дівчини створили благодійний магазин. У інтернеті продають речі, що приносять небайдужі. На усі вторговані гроші купують ліки для однієї із київських лікарень.

Зараз ви читаєте новину «Жінка у декреті вигадала оригінальний спосіб заробітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі