субота, 09 березня 2019 00:15

Сімейний бізнес на солодощах: донеччанка поділилась цікавими подробицями справи
7

Вартість мусових тортів за 1 кг - 460 грн
Фото: Надано командою CookSin's bakery
Один еклер коштує 35 грн. Найбільше люблять із сирною начинкою, шоколадом та фісташками
Пасту із фісташок роблять самі
Випекти торт можна і за день. Але краще, щоб було 2-3 дні
Готові вироби пакують в спеціальні коробки

Для випікання тортів та десертів потрібна професійна техніка та досвід у створенні десертів. Для роботи знадобиться пічка, холодильники, міксери, посуд та різні аксесуари. Загалом, потрібно близько 50 тисяч гривень на обладнання. Обладнати можна кухню орендованої квартири. Перших клієнтів можна знайти зі свого оточення серед друзів та колег по роботі.

Про це Gazeta.ua розповідає кондитерка Анна Куксіна з Донецька. Вона разом з рідними у 2017 році почала випікати та продавати торти й інші смаколики на замовлення.

"У Київ поїхала не одразу. Намагалась випікати торти ще в Донецьку, коли залишилась без роботи. Але з початком війни було складно знайти продукти для випічки. Те, що було в магазинах виявилось не достатньо, - розповідає Анна, - Після переїзду вирішили у столиці почати власну справу та створити власну кондитерську. Спочатку пекли тортики донецьким знайомим та рідним. Син брав на роботу еклери та шматочки тортиків. Пригощав колег та рекламував. Тільки після дегустації почали замовляти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відкрити власну марку кави

Кондитерська CookSin's bakery – сімейна справа. Анна займається безпосередньо виготовленням смаколиків. Її син з дружиною – питаннями маркетингу та реклами. Чоловік – закупкою продуктів та доставлення замовлень клієнтам.

Автор: Надано командою CookSin's bakery
  Один еклер коштує 35 грн. Найбільше люблять із сирною начинкою, шоколадом та фісташками
Один еклер коштує 35 грн. Найбільше люблять із сирною начинкою, шоколадом та фісташками

Для роботи придбали італійську духовку, два професійний міксери, холодильники та морозильні камери, посуд та інші аксесуари. Витратили близько 50 тисяч гривень. Спочатку обладнали кухню в орендованій квартирі, де самі жили.

"Коли тільки почали працювати було мало замовлень. Могли три тортики замовити на місяць. Зараз вже більший обсяг. На місяць продаємо близько 200 еклерів та стільки ж "Макарон", 10-15 тортів, - розповідає Анна, - Торти замовляють на свята, корпоративи. А еклери, щоб просто попити вечері чай після роботи".

Випікають два види тортів – на бісквітних коржах та мусові. Вартість за 1 кілограм – 360 та 480 гривень відповідно. Еклер коштує 35 гривень за одне, тістечко "Макарони" - 20 гривень, кекс – 40 гривень. Готові вироби упаковують у спеціальні коробки.

Автор: Надано командою CookSin's bakery
  Випекти торт можна і за день. Але краще, щоб було 2-3 дні
Випекти торт можна і за день. Але краще, щоб було 2-3 дні

"Популярний торт "Молочна дівчинка". Коржі в ньому печемо на згущеному молоці. Вони виходять пористі, м'які та повітряні. Коржі перемащуються вершково-сметанним кремом та прикрашаємо малиною, вишнею чи іншими ягодами, - ділиться Анна, - В еклерах клієнти полюбляють начинку з сирним кремом. Перебиваємо вершковий сир із зернистим. Виходить досить цікаве поєднання. Капля солонкуватого смаку поєднується із солодкістю. Також купують шоколадно-ромовий та фісташкові еклери. Пасту з фісташок робимо самі".

Працюють по попереднім замовленням. Еклери, кекси та тістечка випікають за день. На випікання тортів треба близько 2-3 днів. Готові вироби можуть привезти на потрібну адресу у Києві або піднести до станції метро Дарниця. Вартість доставки по місту близько 70 гривень.

"Можна і за день торт спекти. Але треба, щоб коржі "відпочили" та щоб "подружились" з кремом, - зазначає Анна, - Розраховувати вагу торта треба із розрахунку 150-200 грамів на людину. Чомусь раніше рахували по 100 грамів на людину, але це дуже мало. А мусовий торт взагалі легкий і смачний, його дуже швидко з'їсти можна".

Автор: Надано командою CookSin's bakery
  Готові вироби пакують в спеціальні коробки
Готові вироби пакують в спеціальні коробки

Про себе розповідають у соціальних мережах facebook та інстаграм на сторінках кондитерської CookSin's bakery. Публікують оголошення у різних групах переселенців. Найкраще працює "сарафанне радіо", коли прихильники кондитерської рекомендують іншим. Поки що не брали участь у ярмарках та масових заходах.

"Постійно оновляємо асортимент. Ідеї шукаємо разом. Мені можуть скинути фото якогось тортика і ми пробуємо його зробити, - ділиться Анна, - У інтернет-магазинах купуємо екзотичні заморожені пюре, шоколад., усе інше – у супермаркетах. Продукти не зберігаємо, купляємо спеціально для виготовлення певного замовлення. Тому і продукції немає готової, нічого не залежується".

Обирають торти зі свіжими ягодами, прикрашені цукерками, живими квітами. Сам торт заливається ганашем чи кремом. Мастіка - вчорашній день

Зараз ведуть перемовини з декілька ми кав'ярнями, де хочуть продавати свою продукцію. У планах - створення власної кав'ярнї, де можно буде спробувати смаколики та насолодитися свіжезвареною кавою. Також хочуть вікрити невеликий цех та відкрити нові робочі місця.

"Зовсім недавно торти з мастікою були дуже популярні. Зараз це вчорашній день, - зазначає Анна, - Зараз обирають торти зі свіжими ягодами, цукерками та навіть із прикрасами із живих квітів. Сам торт заливається ганашем чи кремом. Іноді додаємо по контуру шоколадні патьоки. Любимо робити більш стриманий дизайн торів".

Автор: Надано командою CookSin's bakery
  Є доставка по Києву, або до станції метро
Є доставка по Києву, або до станції метро

Анна Куксіна 15 років працювала кондитером в Донецьку. З початком війни фірма зачинилась та Анна залишилась без роботи. У 2016 році у Київ переїхала до родини сина, яка перебралась у столицю трохи раніше.

Щоб розпочати бізнес з оренди дитячих батутів, потрібно близько 15 тисяч гривень. Цієї суми вистачить на два невеликі батути, що можна ставити у кафе, на вулиці та у квартирах. Для розважального центру потрібно вже 150 тисяч гривень на обладнання та оренду. Гроші можна отримати від міжнародних організацій.

Зараз ви читаєте новину «Сімейний бізнес на солодощах: донеччанка поділилась цікавими подробицями справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі