вівторок, 01 березня 2022 12:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський призначив нового голову Київської міської військової адміністрації

Зеленський призначив нового голову Київської міської військової адміністрації
Фото: Офіс президента України

Головою Київської міської військової держадміністрації призначили генерала Миколу Жернова для захисту столиці від російських окупантів.

Про це заявив президент Володимир Зеленський 1 березня у зверненні до українців, передає Gazeta.ua.

"Оборона столиці – понад усе. Тому я ухвалив рішення на час війни призначити головою Київської міської військової адміністрації професійного військового. Щоб гарантувати оборону міста. Щоб блокувати ворогу підступи до нашої столиці. Щоб у киян було все необхідне. Головою військової адміністрації буде генерал Жернов Микола Миколайович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетні удари на Київщині: повідомили про загиблих у Василькові

Служив командувачем сил підтримки. На високому рівні організовував інженерне забезпечення бойових дій Збройних Сил України у 14-15-му роках. Зараз у РНБО – державний експерт Служби військової безпеки", - сказав Зеленський.

Віталій Кличко залишається мером Києва. У нього буде своя сфера відповідальності. І тепер це буде спільна робота мера та голови військової адміністрації. Після війни повернемо все на свої місця у столиці, додав президент.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський призначив нового голову Київської міської військової адміністрації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі