четвер, 02 серпня 2018 12:24

Відкрили пам'ятник богатирю Іллі Муромцю
5

В столичному парку "Муромець" на Трухановому острові встановили пам'ятник богатирю часів Київської Русі Іллі Муромцю.

Над створенням монументу працював 32-річний скульптор Володимир Журавель. Скульптору позував стронгмен Василь Вірастюк, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Скульптуру створили за кошти меценатів
Фото: Gazeta.ua
Пам'ятник встановили на Трухановому острові
На відкриття монументу прийшло чимало людей
Вага пам'ятника - біля 2 т
Діти граються біля пам'ятника

"Ілля Муромець народився під Черніговом. Захищав місто Київ, очолював дружину князя Володимира, похований в Києво-Печерській лаврі. Це - наш богатир, наша історія", - сказав мер Києва Віталій Кличко під час церемонії відкриття пам'ятника.

Форми для відливання з бронзи частин скульптури виготовляли за допомогою 3D принтера. Монумент створено на каркасі. Висота скульптури богатиря на коні зі списом - 7 м, загальної композиції з постаментом і пагорбом - 11 м. Вага пам'ятника становить біля 2 т.

Біля пам'ятника встановлені камери відеоспостереження.

У мерії заявили, що кошти на створення скульптури Іллі Муромця і благоустрій прилеглої території виділили меценати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В'ятрович пояснив, чому пам'ятник Щорсу досі стоїть

Скульптура та сквер Іллі Муромця стануть першими елементами оновленого парку. Пізніше планується відкриття алеї Спогадів, площі з міфічним Каменем та ансамблю Хранителів України-Русі.

22 лютого на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали перейменування парка Дружби Народів в парк "Муромець".

Зараз ви читаєте новину «Відкрили пам'ятник богатирю Іллі Муромцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі