понеділок, 26 квітня 2021 17:04

Вибух на Позняках: п'ятьом працівникам Київгазу повідомили про підозру
4

П'ятьом працівникам Київгазу повідомили про підозру в справі про вибух у багатоповерхівці на столичних Позняках.

Про це інформує Київська міська прокуратура.

Фото: Київська міська прокуратура

"За результатами розслідування першому заступнику голови правління АТ "Київгаз", трьом головним інженерам Управлінь експлуатації газового господарства та начальнику служби охорони праці Київгазу повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві, що спричинило загибель людей", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що експертиза встановила порушення під час повірки побутових лічильників газу в будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1. Так, службовці допустили встановлення технологічної перемички – байпасу - у внутрішньобудинковий газопровід замість знятого лічильника газу. У результаті цих порушень і стався вибух, зазначили в прокуратурі.

Підозрюваним вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з обов'язком носити електронний браслет.

"Вживаються заходи до заочного повідомлення про підозру ще одній особі, яка з серпня 2020 року перебуває на тимчасово окупованій території Луганської області", - додали в повідомленні.

Слідчі дії тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік за 100 тис. грн одружував іноземців з українками, допомагали продажні держслужбовці

21 червня торік потужний вибух зруйнував частину десятиповерхівки на вул. Соломії Крушельницької, 1/5 у Києві. Рвонуло у шостому підїзді висотки близько 10:00. Обвалилися 16 квартир із четвертого по восьмий поверх. П'ятеро людей загинули, стільки ж опинилися в лікарні. Без житла лишилися 125 осіб. Їм заподіяна матеріальна шкода на загальну суму понад 53 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Вибух на Позняках: п'ятьом працівникам Київгазу повідомили про підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі