понеділок, 26 квітня 2021 15:46

Чоловік за 100 тис. грн одружував іноземців з українками, допомагали продажні держслужбовці
5

У Києві затримали чоловіка, який фіктивно одружував іноземців із громадянками України. Вартість такого "одруження" становила $3,5 тис. Жінки за статус "дружини" отримували $1 тис.

Про це повідомила пресслужба поліції Києва.

Фото: Поліція Києва

Фігурант — 27-річний громадянин іншої держави. Завдяки фіктивному одруженню допомагав іноземцям отримувати дозволи на проживання та переправляв їх до країн Європи.

"Правопорушник організував канал незаконного переправлення іноземців через державний кордон України, замаскувавши це під укладення фіктивних шлюбів. Він використовував корупційні зв'язки зі службовими особами органів реєстрації актів цивільного стану в Київській області", – розповів тимчасовий виконувач обов'язків начальника сектору відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, Олексій Гаврилюк.

Злочинець і його знайомий, 35-річний житель Київської області, шукали українок з-поміж своїх друзів. Серед них були неодружені жінки й ті, які перебувають у скрутному матеріальнім становищі. Вони погоджувалися на оформлення фіктивних шлюбів із невідомими іноземцями.

"Під час проведення першого етапу оперативної сплати за оформлення фіктивного шлюбу іноземця з громадянкою України правопорушнику передали 10 тисяч гривень. Під час другого етапу передали 52 тисячі гривень і затримали на місці", – додали в поліції.

Під час обшуку поліцейські вилучили докази злочинної діяльності підозрюваного. Зокрема, гроші, мобільні телефони, чорнові записи, флешки, комп'ютерну техніку, документи іноземців, свідоцтва про шлюб.

За скоєне фігуранту загрожує позбавлення волі до дев'яти років із конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Видурив 1,5 млн: суд вирішив долю альфонса з Молдови

У Києві посадовець Державної міграційної служби погорів на хабарі від громадянина Іраку. За $9 тис. чиновник обіцяв сприяння в легалізації іноземців.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік за 100 тис. грн одружував іноземців з українками, допомагали продажні держслужбовці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі