четвер, 18 грудня 2008 15:52

У столичній 16-поверхівці стався вибух (ФОТО)

У четвер у столичній 16-поверхівці вибухнув газовий балон. Як повідомили у пожежно-рятувальній службі, повідомлення про вибух у житловому будинку надійшло до Головного управління МНС в Києві о 00:12.


Подія трапилась в Святошинському районі по проспекту 50-річчя Жовтня, 5-В. Негайно до місця надзвичайної пригоди виїхали рятувальники. Біля будинку зібралось чимало людей, які повибігали з власних квартир, не розуміючи, що сталося.

На місці з"ясувалося, пожежі від вибуху не сталося, біля будинку на асфальті лежали уламки віконних рам та скла. Ззовні було видно, що на 8 поверсі вибиті віконні рами. Одна з рам пробила лобове скло припаркованого біля будинку автомобіля "Тойота-Лендкрузер", а на капоті позашляховика була чимала вм"ятина.

Господарю автомобіля "Шевроле-Лачетті" "пощастило" більше: лише декілька подряпин на капоті від скла.

Рятувальники піднялись до квартири, але потрапити відразу не вдалося: вибухом заблокувало двері. Декілька хвилин знадобилось, щоб її відкрити. В однокімнатній квартирі на кухні рятувальники знайшли чоловіка та жінку.

Внаслідок вибуху він отримав близько 50 % опіків тіла. В тяжкому стані 30-річного чоловіка госпіталізовано в опіковий центр 2-ї клінічної лікарні. Жінка ж відбулася переляком.

За припущенням працівників МНС в квартирі проживало молоде подружжя, яке робило ремонт. Для ремонтних робіт використовувалась газова горілка, яка вміщує близько 3-5 літрів вибухонебезпечного газу пропану. З невідомих причин (як одна з версій) внаслідок особистої необережності, постраждалий чоловік поставив або використовував горілку на столі поруч з піротехнічними виробами, що подружжя готувало на Новий рік. Цей й могло призвести до вибуху.

Головне управління МНС звертається до всіх мешканців столиці з проханням не зберігати та не використовувати в своїх оселях пожежо- та вибухонебезпечних речовин.

За матеріалами АвтоПортал, Українська правда

Зараз ви читаєте новину «У столичній 16-поверхівці стався вибух (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі