пʼятниця, 19 червня 2020 13:27

В Олександрівській лікарні переповнена реанімація - там лікують від Covid-19

В Олександрівській лікарні переповнена реанімація - там лікують від Covid-19
У столичній лікарні медики вже навчилися розрізняти коронавірус в пацієнтів. Фото: Pixabay

У реанімації Олександрівської клінічної лікарні Києва, призначеної для боротьби з коронавірусом, фіксують значні навантаження.

Лікарі вже чітко розрізняють симптоми коронавірусу у хворих навіть до надходження результатів тестів, заявила головна лікарка медзакладу Людмила Антоненко.

"Переповнені відділення реанімації. Останній місяць 8-10 важких хворих, з яких від 1 до 3 інфікованих перебувають на апараті штучної вентиляції легенів. Зменшення кількості смертей ми не спостерігаємо. Важка категорія хворих із вираженою дихальною недостатністю вмирають", - зазначила Антоненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головного санітарного лікаря не пустили в житомирську лікарню

Вона пояснила алгоритм виявлення хворих.

"Клінічна картина типова. Великий відсоток хворих на Covid-19 надходить до лікарні з лихоманкою відразу. Ми її вже відрізняємо від пневмонії, яка також спостерігається. Навіть якщо немає позитивного ПЛР-тесту, є клінічна картина. Є певні зміни на комп'ютерній томографії легень", - розповіла лікарка.

Крім того, за її словами, хвороба на коронавірус супроводжується великою запальною реакцією.

"Ліки "Дексаметазон". Справді впливає, зменшує запальний процес і депресію імунної системи. Саме тому його призначають для лікування пацієнтів, але він жодним чином не впливає на вірус", - додала Антоненко.

Вона також зазначила, що останнім часом до протоколу лікування хворих додали препарати-антикоагулянти, які перешкоджають згортанню крові, що його провокує Covid-19.

Кількість жителів Києва, в яких за минулу добу виявили захворювання на коронавірус, збільшилася на 92 людини. Один випадок - летальний. На сьогодні в столиці вже 4176 підтверджених випадків захворювання на Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «В Олександрівській лікарні переповнена реанімація - там лікують від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі