вівторок, 23 січня 2018 18:37

У Києві в озері Позняки труять рибу
4

Вода в озері "Позняки" має характерний їдкий запах
Фото: Володимир Михін
Вода в озері "Позняки" має характерний їдкий запах
Вода в озері "Позняки" має характерний їдкий запах
Вода в озері "Позняки" має характерний їдкий запах

У Дарницькому районі Києва в озері Позняки труять рибу. Вода має їдкий запах, сірого кольору, каламутна.

Про це повідомив начальник Київського рибоохоронного патруля Державного агентства рибного господарства України Володимир Михін у Facebook.

"22 січня 2018 року працівники рибоохоронного патруля Київщини разом з представниками Інституту рибного господарства НААН та Іхтіопатологічної лабораторії оглянули озеро Позняки у Дарницькому районі Києва. У промоїні виявили багато риби. Вміст розчиненого у воді кисню при температурі +2ºС, значно нижчий від гранично-допустимої концентрації (0,5 мг/л). У таких випадках риба задихається", - йдеться в повідомленні.

Під час обстеження території навколо озера Позняки виявили будівельний майданчик. Звідти помпою будівельники перекачували домішки паливно-мастильних матеріалів в озеро Лебедине, а звідти нечистоти потрапляли до озера Позняки.

З озера відібрали проби води для проведення досліджень на базі Інституту рибного господарства НААН.

Про подію повідомили всі компетентні органи: Екологічну інспекцію в Києві, Національну поліцію, Київську міську державну адміністрацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вода в озері стала рожевого кольору

У київському озері на вул. Булгакова загинула вся риба. Сотні карасів і коропів комунальники зібрали 10 березня. Риба задихнулася від нестачі кисню ще взимку. Спливла, коли розтанув лід.

Зараз ви читаєте новину «У Києві в озері Позняки труять рибу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі