середа, 03 січня 2018 07:50

У Києві на півроку закриють фунікулер

У Києві на півроку закриють фунікулер
За рік Київський фунікулер перевозить до 7 млн. киян і гостей міста. Фото: slovoidilo.ua

У Києві вперше за майже 34 роки фунікулер закриється на масштабну реконструкцію. Планується, що підйомник не працюватиме з серпня по грудень 2018 року.

Точні дати закриття фунікулера поки не визначені, повідомляє "Сегодня", оскільки, як підкреслили в КП "Київпастранс", зараз лише розробляється проект і технічна документація з реконструкції. А після цього буде проведено тендер.

Сергій Литвинов, в.о. директора підприємства, сказав: "Остання реконструкція фунікулера проводилася в 1984 році. Відтоді були лише регламентні роботи з ремонту. У 2018-му фунікулер не працюватиме протягом півроку. Орієнтовно, з серпня по грудень".

Поки що невідомо, як саме зміниться фунікулер, адже зараз ведеться проектна робота. Але запевняють, що транспорт відповідатиме всім необхідним європейським стандартам.

З часів 1905 року, коли був запущений столичний фунікулер, він пережив кілька масштабних реконструкцій. У тому числі - 4 заміни вагонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як їздитиме транспорт у столиці на новорічно-різдвяні свята

Розмови про необхідність проведення масштабної реконструкції столичного фунікулера ведуться вже давно. Цей транспорт, як кажуть у мерії, за останній час став користуватися колосальною популярністю. Наприклад, лише за рік Київський фунікулер перевозить до 7 млн. киян і гостей міста.

Найстрімкіший фунікулер у світі отримав у Швейцарії нову канатну дорогу з Швіца в Штоос, яку будували 14 років.
Новий фунікулер курсує з міста Швіц, розташованого у долині, на високогірний кліматичний курорт Штоос. Цей проект обійшовся країні у €44,6 млн. Але цей фунікулер – вершина швейцарського дизайну, як стверджують розробники. Його довжина становить 1 547 м.

Зараз ви читаєте новину «У Києві на півроку закриють фунікулер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі