субота, 01 вересня 2012 13:54

У Києві 12-поверхівку може залити кип'ятком. Мешканці б'ють на сполох

У Києві 12-поверхівку може залити кип'ятком. Мешканці б'ють на сполох
Фото: ru.wikipedia.org

В будь-яку мить може розірватись бак для опалення, який знаходиться на горищі 12-поверхівки № 18-Г на пр. Георгія Гонгадзе у Києві. Тоді півтори тони гарячої води хлине на квартири всіх мешканців. Також в будинку розірвуться всі батареї і буде катастрофа, переконана 66-річна Світлана Шувалова, голова житлового кооперативу "Верстат-8".

"Баку 34 роки. Він працює, аби підтримувати рівень гарячої води в шести будинках навколо. Ще в дитячому садочку та відділенні міліції. Позаторік перед новим роком бак продірявився. Заварювали в чотирьох місцях по декілька разів. Він під загрозою. Це ж гаряча вода. Коли включать опалення, вода буде 50-60 градусів. І щілини, які там утворились, розійдуться", - пояснює Світлана Георгіївна.

Вона каже, що зараз цей бак пітніє. Тобто холодна вода десь протікає.

"Там півтори тони води. Аби не було біди, його потрібно закрити. Зараз є нова система - безбакова. Вона апробована в Києві, навіть в нашому Подільському районі. "Київенерго" знає систему, у них збереглась проектна документація. Але займатись вони не хочуть. Посилаються на те, що немає грошей. Я бігала, всюди носила листи, аби виділили гроші на заміну цієї системи. Не дали, але сказали, що заміна обійдеться приблизно в 40 тис. гривень", - уточнює жінка.

Всю зиму Світлана Георгіївна хвилювалась. Каже, постійно із слюсарями бігала перевіряти чи з'явились дірки. Каже, що дійшла до начальника житлово-комунального господарства при райадміністрації Миколи Дубовика.

"Він запитав - може ви своїми силами скинетесь. Я погодилась. Ми мешканці готові самі скинутись. Але потрібний тільки офіційний лист, кому перерахувати гроші. Це була розмова в минулому році. І знову тиша, - пояснює жінка. - Зараз знайшла одного кандидата по мажоритарці. Він пообіцяв допомогти. Тільки має бачити кошторис. Ходила до головного інженеру теплових мереж Подільського району. Пройшов місяць і він мені нічого не каже. А це все треба зробити до початку опалювального сезону. Якби бак був біля будинку, я б не хвилювалась. А він на горищі, а під ним 12 поверхів. Якщо розіллються ці півтори тони, то навіть страшно уявити, що залишиться від будинку. Людей заллє, батареї порве. Це гаряча вода плюс тиск до шести атмосфер. Не дай Бог це станеться взимку під час сильних морозів".

Голову кооперативу ображає, що чиновники дивляться на пересічних громадян, як на непотріб.

"Мене це так обурює. От зараз вибори, а я про них чути не хочу. До такої міри всіх кинули. І дивляться на нас, як на чернь. У нас немає зв'язків і ми нічого не можемо зробити. Немає грошей і теж нічого не можемо зробити. Образливо, що мені 66 років, а вони зі мною розмовляють, як відмахуються", - каже жінка.

Зараз ви читаєте новину «У Києві 12-поверхівку може залити кип'ятком. Мешканці б'ють на сполох». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі