неділя, 10 січня 2021 18:36

Українці утворили ланцюг солідарності з білорусами

  Близько пів сотні активістів у столиці вийшли на підтримку білорусів.  Фото: ukrinform
Близько пів сотні активістів у столиці вийшли на підтримку білорусів. Фото: ukrinform

У Києві на Майдані Незалежності активісти організували ланцюг солідарності з білорусами, які виходять на акції протесту в Мінську та інших білоруських містах.

Так, люди з біло-червоно-білими прапорами вишикувались вздовж вул Хрещатик з боку Головпоштамту. Про це повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь: Колесниковій подовжили ув'язнення

"Зазвичай ми щонеділі зустрічаємось на Майдані і йдемо до нашого білоруського посольства на вулицю Коцюбинського, 3. Але оскільки зараз локдаун, ми вирішили просто організувати ланцюг солідарності по всіх параметрах, яке встановлює українське законодавство до заходів - усі стоять через 1,5 метра, в масках", - розповів один з учасників акції, громадянин Білорусі Юрій Щучко.
 

За словами активіста, влітку він брав участь у протестах у Білорусі, але був затриманий. Проти нього порушили кілька адміністративних і кримінальних справ, тому в кінці серпня приїхав до України й наразі мешкає тут.

У Мінську та інших містах Білорусі з самого ранку тривають недільні акції протесту. Як і під час кількох попередніх недільних днин, мобільний інтернет і метро в столиці працюють.

Зараз ви читаєте новину «Українці утворили ланцюг солідарності з білорусами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі