понеділок, 11 вересня 2006 17:39

Убивця міліціонера застрелився

ПОЗАВЧОРА, о шостій вечора, в приватному будинку на дачному масиві Чубуки в місті Переяслав-Хмельницький (Київщина) застрелився Сергій Макушко, 45 років, повідомляє ГУ МВС Києва.

Столичний карний розшук та полк особливого призначення "Беркут" проводили спеціальну операцію по затриманню Сергія Макушка. Злочинець не захотів здаватися і вистрелив собі в голову з пістолета.

Керівник прес-служби ГУ МВС Києва Володимир Поліщук, 42 роки, наголосив у розмові з "ГПУ": міліція під час спроби затримання злочинця зброї не застосовувала. Той поранив себе в голову сам і протягом трьох з половиною годин іще жив.

Привезли його в лікарню о 20.40

На місце затримання виїжджала прокурор Печерського району Києва Тетяна Філатова. Вона відмовилася повідомити будь-які деталі проведеної операції до часу, поки не буде офіційного висновку судмедекспертизи.

— Виклик до нас надійшов о 19.14. Коли ми приїхали до Чубуків, цей чоловік іще був живий. Привезли його в лікарню о 20.40, там у нього почалася передсмертна агонія. Помер він у реанімації, — такі деталі про смерть підозрюваного повідомив "ГПУ" завідувач відділення швидкої допомоги Переяслав-Хмельницької лікарні.

Міліціонери забрали тіло Макушка в Київ, у морг на Оранжерейній. У Переяславі-Хмельницькому морг зараз не працює, персонал — у відпустці.

Сергія Макушка розшукували за вбивство київського підполковника міліції Анатолія Лавриненка, 43 роки. Підозрюваний минулого понеділка вистрелив у міліціонера з бойового пістолета і вбив його. Це сталося під час спроби міліціонерів затримати Макушка в гуртожитку МВС на Кіквідзе, 19 (Печерськ). Сергія Макушка розшукували за підозрою в організації ще одного вбивства — 30-річного приватного підприємця з Луганщини на прізвище Голубієвський.

Зараз ви читаєте новину «Убивця міліціонера застрелився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі