понеділок, 27 січня 2020 18:47

У столиці з'являться нові заповідники

У Києві новими заповідними зонами можуть стати урочище "Наталка" на Оболоні та урочище "Золотий ліс" на території Межигірського та Пуща-Водицького лісництв. Обидва урочища володіють рідкісною флорою та фауною.

Відповідне рішення підтримали на комісії міськради з питань містобудування, архітектури та землекористування. Тепер його мають ухвалити на наступному пленарному засіданні Київради.

Урочище "Наталка"

Урочище знаходиться поруч з Оболонською набережною. Там знаходиться дві незвичайних споруди: північний тунель під Дніпром і руїни колишнього шоу-парку "Золоті ворота".

Парк чудово підходить для відпочинку всією сім'єю. Тут часто проводять пікніки, особливо в травневі свята. Можна зустріти велосипедистів, так як є упорядковані доріжки, а біля берега в будь-який час року сидять рибалки.

Автор: mesta.kiev.ua
  В урочищі "Наталка" влаштовують пікніки
В урочищі "Наталка" влаштовують пікніки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злодії вирізали столітні дуби

Урочище "Золотий Ліс"

"Пуща-Водиця" - це історична місцевість Києва, паркова зона. Є популярним місцем для відпочинку ще з XVIII століття. Саме в той час на території сучасного парку було сформовано лісове господарство, в межах якого городяни будували дачі та приїжджали цілими сім'ями, щоб провести вихідні на природі.

Автор: chudokiev.com
  Популярним місцем відпочинку в Києві є "Пуща-Водиця"
Популярним місцем відпочинку в Києві є "Пуща-Водиця"
Україна увійшла до п'ятірки європейських країн за кількістю смертей через забруднення навколишнього середовища. За рік помирають понад 57 тис. людей. Дослідження провели у Глобальному альянсі з питань здоров'я та забруднення.
Зараз ви читаєте новину «У столиці з'являться нові заповідники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі