середа, 26 травня 2021 16:19

У Києві з'явилася оригінальна зона відпочинку
13

У Києві на вул. Політехнічній встановили незвичну багатофункціональну лаву. Вона складається з п'яти квадратних соснових блоків висотою від 20 до 60 см і довжиною кожного блока 1,5 м, щоб люди дотримувалися соціальної дистанції, коли відпочиватимуть на ній.

Розробили та встановили лаву дизайнери студії ORFO Universal Design, організація KPI urban squad, волонтери та місцеві жителі.

"Ми мріємо перетворити вулицю Політехнічну на поліфункціональний простір здорового дозвілля, навчання, спілкування та згуртування громади навколо цінностей сталого міста. Зону можна використовувати не лише як місце для сидіння: ролери, наприклад, спробували задіяти лаву як рампу", - розповідають розробники проєкту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зручність за копійки: показали унікальний дім з контейнерів із терасою

Кияни вже облюбували нову зону відпочинку. Перехожі з цікавістю розглядають незвичну конструкцію, фотографуються або ж сідають перепочити. Лава достатньо велика, тому можна легко розміститися великою компанією.

У Києві з'явилася незвична лава
Фото: Тарас ПОДОЛЯН
У Києві з'явилася незвична лава
У Києві з'явилася незвична лава
У Києві з'явилася незвична лава
У Києві з'явилася незвична лава

Київрада виділила земельну ділянку загальною площею майже 6,4 га для створення парку відпочинку Микільська Слобідка. Для цього мерія підтримала рішення щодо викупу земельних ділянок, які перебували у власності акціонерного товариства. Ідеться про територію між вул. Микільсько-Слобідською та просп. Броварським у Дніпровському районі столиці.

Зокрема, на березі Дніпра міська влада планує облаштувати сучасну та простору зелену зону.

Зараз ви читаєте новину «У Києві з'явилася оригінальна зона відпочинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі