вівторок, 15 червня 2021 17:09

У Києві злетить ціна на паркування: скільки доведеться платити

У Києві злетить ціна на паркування: скільки доведеться платити
2020 року з оплати за денне паркування до бюджету Києва надійшло усього близько 22 млн грн. Більшу частину доходів міста від паркування повинні спрямувати на розвиток громадського транспорту, вдосконалення схем дорожнього руху та підвищення безпеки киян на вулицях міста. Фото: УНІАН

У Києві влада міста ініціює підняття тарифів на паркування для приватних автомобілів.

Про це повідомила пресслужба КМДА.

"Чинні тарифи переглядаються вперше за 12 років, Вони не змінювалися з 2009-го, хоча з того часу ціни змінились на все, включно з обладнанням, енергоносіями та оплатою праці", – заявив заступник голови КМДА Костянтин Усов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маршрутник за кермом розпивав спиртне

Тариф планують підвищити на паркування в центрі столиці, а також на прилеглих до центру територіях. Так вирішили, щоб розвантажити центральну частину Києва і зробити її зручною для всіх учасників дорожнього руху, пояснили в КМДА.

Згідно з проєктом розпорядження, вартість години паркування за новими тарифами будуть наступна:

- у спальних районах - 5 грн, як і зараз;
- у центральній частині міста - до 35 грн, поки що 10 грн;
- на прилеглих до центру територіях - до 25 грн, поки що 7 грн.

"Разом із цим пропонується змінити вартість одноденного та місячного абонементів на паркування. Їхня вартість визначатиметься залежно від тарифу в конкретній частині міста та проміжку часу, на який надається послуга. При цьому діятимуть значні знижки: на денний абонемент – 28 відсотків повної вартості, на місячний абонемент у центрі – 50 відсотків. У прилеглих до центру територіях та спальних районах знижки на місячні абонементи становитимуть 60 та 40 відсотків відповідно", - додали в повідомленні.

Київ розробив систему електронних сервісів сплати за паркування. На базі сервісу "Київ Цифровий" запрацює програма для автовласників та інспекторів паркування. Це дасть змогу очистити вулиці Києва від нелегальних паркувальників.

Зараз ви читаєте новину «У Києві злетить ціна на паркування: скільки доведеться платити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі