середа, 14 грудня 2022 06:33

Спецтема: Війна Росії проти України

У Києві та області після тривоги прогриміли вибухи: усе, що відомо

У середу вранці, 14 грудня, у Києві та області пролунали звуки вибухів.

Розриви у столиці чулись близько 6:00 на Лівому березі. Звуки характерні для роботи протиповітряної оборони, передає кореспондент Gazeta.ua.

Роботу ППО на Київщині підтвердив голова області Олексій Кулеба.

"Київщина, ранок. Працює ППО. Важливо зараз перебувати в укриттях та безпечних місцях", – написав він в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Без опалення до весни" – Кличко заговорив про імовірний апокаліпсис в Києві

У Київській області почули звук, що притаманний іранським дронам-камікадзе типу Shahed. Одночасно з цим було чутно, як працює ППО, пишуть "Факти".

Зауважимо, що вибухи у столиці та області пролунали після сигналу повітряної тривоги. Також ракетна небезпека діє в Житомирській та Вінницькій областях на 6:40.

Перебувайте в укриттях до сигналу про скасування небезпеки. Також не публікуйте кадри роботи сил ППО та наслідків можливих "прильотів". Це допомагає ворогу корегувати вогонь.

Автор: скриншот
  Карта повітряних тривог
Карта повітряних тривог

5 грудня російські терористи випустили по Україні понад 70 ракет з Каспійського і Чорного морів. Більшість з них українським військовим вдалося збити. Це перший масований удар від початку грудня і восьмий – за весь час повномасштабної війни.

Про вибухи повідомили на Запоріжжі, Київщині, Одещині, Полтавщині, Вінниччині. Ціллю ворога знову були об'єкти енергетичної інфраструктури, повідомили в Укренерго. Після обстрілу в усіх областях запустили режим аварійних відключень світла. Електрику найперше подаватимуть у лікарні, водоканали, котельні.

Внаслідок чергового масованого ракетного удару Росії по Україні загинули четверо людей.

Зараз ви читаєте новину «У Києві та області після тривоги прогриміли вибухи: усе, що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі