понеділок, 12 листопада 2012 16:39

У Києві починають збирати головну ялинку міста за 3 млн гривень

У четвер, 15 листопада, комунальне підприємство міськадміністрації почне зводити святкову новорічну ялинку на Майдані Незалежності в столиці. Цього року, як і минулого, дерево буде штучним. Виготовлятиме ялинку Іллічівська компанія "Люм'єр". Про це на прес-конференції заявила Світлана Зоріна, начальник головного управління культури Київської міськадміністрації.

"Над розробкою цієї ялинки працювала спеціально створена робоча комісія. Ми опитали людей, потім оголосили конкурс, зібрали заявки, розглянули варіанти, аж потім визначили переможців. Виготовлення, оформлення, монтаж та демонтаж ялинки проводитимуть за спонсорські кошти", - зазначили Зоріна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві новорічну ялинку і Хрещатик прикрасять у стилі ретро

Висота новорічної ялинки становитиме 34 метри, діаметр 12 метрів, вагою дерево буде до 30 тонн.

"На минулорічну ялинку було багато нарікань, тому цьогорічна абсолютно відрізнятиметься від своєї попередниці формою, кольоровою гамою, ілюмінаційним оформленням з ефектом "падаючого" світла, дизайном світлодіодних іграшок. Верхівку прикрашатиме піксельна маківка з ефектом 3D. На ялинці не буде жодної реклами і ознак національної приналежності", - додала чиновниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічні тури краще планувати за три місяці до свят

Новорічну красуню закінчать встановлювати 15 грудня. Ще три дні вона працюватиме в тестовому режимі. Офіційно її засвітять, як і завжди, у День Святого Миколая, 19 грудня.

Ялинка коштує близько 3 млн грн. З цієї суми Київська міськадміністрація витратить 500 тис. грн на ілюмінацію та охорону.

Зоріна підкреслила, що, якщо ця ялинка сподобається киянам, то її візьмуть на баланс міста і будуть встановлювати в подальшому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівські діти показали батькам, як майструвати ялинки

Нагадаємо, що минулого року кияни та гості міста висміювали новорічну ялинку. Вона їм нагадувала не хвойне дерево, а зелений конус або перевернуте морозиво.

 

Зараз ви читаєте новину «У Києві починають збирати головну ялинку міста за 3 млн гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі