четвер, 25 листопада 2010 13:23

У Києві новорічну ялинку і Хрещатик прикрасять у стилі ретро

  23 листопада Митрополит Київський і всієї України (УПЦ МП) Володимир (ліворуч) відзначив своє 75-річчя. Привітати його прилетів Патріарх Московський і всієї Русі Кирило (Гундяєв). Він подарував Володимирові коштовні вироби уральських ювелірів. А тим часом
23 листопада Митрополит Київський і всієї України (УПЦ МП) Володимир (ліворуч) відзначив своє 75-річчя. Привітати його прилетів Патріарх Московський і всієї Русі Кирило (Гундяєв). Він подарував Володимирові коштовні вироби уральських ювелірів. А тим часом

Неділя, 21 листопада, 19.16

Поміж рядами столичного палацу "Україна" в темному костюмі йде глава уряду. Диктор у той час оголошує: "У залі - прем'єр-міністр України Микола Азаров!"

Глядачі свистять, кричать: "Ганьба!", "Фу-у-у!" Азаров пришвидшує ходу, опускає голову, сідає в партері. Заради урядовця на 15 хв. затримали початок виступу Штраус-оркестру з Австрії. Щороку він 1 січня відкриває Віденський бал. Микола Азаров досиджує концерт до кінця. Найдешевші квитки коштували 80 грн., у віп-зоні - 1200.

А в цей час:

65-річна Катерина Мішина з райцентру Кам'янка на Черкащині падає в багно біля курника. Ламає руку.

- Включила на дворі світло, іду курей закривать, щоб куниця не подушила. До сараю гумова доріжка прокладена. Рукою держуся об стіну, бо після дощу слизько. Раптом свиня як хрюкне! З переляку підсковзуюся, гепаюся на спину. Почула, як хруснула кістка нижче ліктя. В очах запаморочилося. Але підвелася, дійшла до хати, викликала "швидку" по телефону.

Родичі львів'янина Михайла Галети ріжуть прикрашений червоними маками торт. Михайло Іванович святкує 100-річний ювілей. За столом у їдальні Львівського медінституту зібралися 30 родичів. Дарують гроші, квіти, солодощі.

- Останній тиждень щоночі прокидався і переживав, щоб дожити до дня народження. 10 років тому лежав у лікарні. На 90-й день народження наснився чоловік із палкою та великим циліндром на голові. Каже: "Ти доживеш до 100 років". І зник. Потім дійшло: то ж Святий Архангел Михаїл, мій ангел-охоронець, приходив! - розповідає ювіляр.

Нардеп від БЮТу Павло Мовчан, 71 рік, лежить під крапельницею на третьому поверсі урядової лікарні "Феофанія". Знаходиться там другий тиждень. Із дня на день чекає виписки. Про діагноз говорити не хоче. Каже: "Це тромбофлебіти. Я свого часу не вдався до хірургічного втручання. Тому довелося робити це зараз".

Даїшники спиняють "Газель" на вул. Городецького в столиці. Перевіряють документи водія, який везе обладнання для мітингу на майдан Незалежності. 31-річний Сергій Мельниченко, керівник громадської організації Коаліція учасників помаранчевої революції. Телефонує на мобільний народному депутатові-бютівцю Михайлові Волинцю.

- Нас беруть в оточення, машини не пропускають! - розповідає йому.

Інші три вантажівки із звукопідсилюючою апаратурою та секторами збірної сцени міліція зупиняє на інших вулицях Києва. Згодом до них приїжджають нардепи Михайло Волинець та Юрій Гримчак. Самі сідають за кермо "Газелі", рушають на майдан Незалежності. Міліція їх не чіпає. Остання вантажівка приїхала туди серед ночі.

Сцену готували для виступів до річниці помаранчевої революції та висловлення протестів підприємців проти Податкового кодексу.

Що робили в міліції минулого тижня

15 листопада працівники Апостолівського райвідділу ДАІ Дніпропетровської області побили перехожого 37-річного Олексія Гапонова. Він проводжав двох вихованців туристичного клубу, яким керує.

- Зупинилася машина, із неї вийшли люди в формі, вимагали документи. Попросив їх назватися. Мене схопили за руки, заштовхали в салон, - каже Гапонов. - Після першого удару відключився. Отямився, як один бив мене палицею, а другий цілився кулаком у голову. Даїшники пояснили, що в них "видався важкий день". Потім відвезли й кинули за містом.

Олексій Гапонов звернувся в прокуратуру. Каже, після цього інспектори пропонували йому 5 тис. грн, аби забрав заяву.

19 листопада стало відомо, що в серпні цього року працівники Київського райвідділу міліції в Харкові катували 43-річного Якова Строгана. У нього стався конфлікт із сусідом по під'їзду. Той упав і порізався осколками пивних пляшок, які сам перед цим і розбив. Уночі до Строгана приїхали міліціонери, виламали двері.

- Вивезли в ліс. Змушували підписати зізнання, що я готувався вбити людину. Відмовився. На руки намотали стрічку, одягли зверху наручники. Збили з ніг, один сів на спину, другий наступав ногами на голову. Я кілька разів непритомнів. Відливали водою, тикали зізнання. Потім зняли одяг і підключили електричний пристрій. Називали його між собою "трансформатором", - розповідає Строган.

Після чергової втрати свідомості міліціонери не змогли привести Якова до тями і залили йому в горло нашатирний спирт, що обпік ізсередини горло й трахею. Відпустили, коли Строган сказав, що він сердечник і не має нирки.

29 жовтня прокуратура Київського району відмовила Строгану в порушенні проти міліціонерів кримінальної справи.

 

У Києві новорічну ялинку і Хрещатик прикрасять у стилі ретро. На головній вулиці столиці розвісили ілюмінацію, де головні елементи - комуністичні зірки і серп із молотом. На ялинку поряд зі скляними кульками повісять картонні іграшки як у 1950-х.

Із 20 листопада роботодавці зобов'язані виплачувати зарплату працівникові не рідше двох разів на місяць. Це передбачено урядовою постановою.

Українці їздитимуть до Ізраїлю без віз із 9 лютого 2011 року. Угода передбачає її відсутність на термін до 90 днів.

 

 

8 дверей

минулого тижня підпалив 33-річний полтавець у будинках на вулицях Жовтневій, Балакіна та Зигіна. Пояснив, що любить спостерігати за метушнею людей та пожежників. Чоловік телефонував рятувальникам, просив, щоб узяли багато води. Потім заходив у будинки та підпалював килимки під дверима. Він уже відсидів три роки за підпал 28 дверей.

140 черепах

намагався пронести з Росії в Україну через кордон 35-річний житель селища Козача Ляпань на Харківщині. Рептилій перемотав скотчем, склав у картонну коробку. Митники передали черепах у Харківський зоопарк. Кажуть, контрабандисти перевозять їх для ресторанів.

 

"Не важлива назва - чи Азербайджан, чи Нагірний Карабах, чи Таїланд. Україна в умовах кризи повинна керуватися головним принципом - це має приносити гроші"

Михайло ЧЕЧЕТОВ, перший заступник голови фракції Партії регіонів, про те, що Україна буде продавати зброю будь-яким країнам, якщо це матиме зиск

"Навіть в Албанії клімат для інвестицій у курортну галузь набагато більш сприятливий, аніж у Криму"

Олександр ЛЄБЕДЄВ, російський бізнесмен, у листі до прем'єр-міністра АР Крим Василя Джарти

 

 

Анекдоти

Коля, привіт. Ти де? На зоні? А я на морі!

- Ксюха, привіт, ти де? На зоні? Прикинь, і Коля на зоні! А я на морі!

- Жека, привіт, ти де? Теж на зоні? Прикинь, Коля на зоні, Ксюха на зоні, а я на морі! Нова акція від ДПА України. Здай трьох своїх друзів і отримай путівку на море.

На мітингах протесту проти нового Податкового кодексу міліція переписує учасників. Янукович уже привітав людей із початком всеукраїнського перепису населення.

Суддю-"колядника" Зварича запитують:

- Чому ви припинили голодування і почали співпрацювати зі слідством?

- Я довго відмовлявся від показань і тюремної їжі. Але коли дізнався, що буде пшонка...

Зараз ви читаєте новину «У Києві новорічну ялинку і Хрещатик прикрасять у стилі ретро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі