пʼятниця, 01 липня 2022 08:32

Спецтема: Війна Росії проти України

У Києві Нацгвардія посилила блокпости: назвали причину 

У Києві Нацгвардія посилила блокпости: назвали причину 
Блокпост в Україні. Фото: Генштаб ЗСУ

Військові Національної гвардії посилили блокпости в Києві.

Це пов'язано із загрозою з боку білоруських диверсантів, повідомив речник Нацгвардії Володимир Черняк, пише "Главком".

"Існує загроза діяльності диверсійно-розвідувальних груп. Вона нікуди не зникала і пильність з боку гвардійців ніколи не зменшувалася, адже не секрет, що столиця – це найважливіший стратегічний центр прийняття рішень", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про долю мешканців київського будинку, який ракетами розбомбили росіяни

За його словами, столичні блокпости пройшли тривалу процедуру оптимізації. Зокрема, зменшили їхню кількість у місті та збільшили на в'їздах та виїздах. Це дозволяє повністю контролювати ситуацію в Києві у поєднанні з комендантською годиною, стверджує Черняк.

Прямий напад Білорусі на Україну є малоймовірним, оскільки білоруська армія потрібна для захисту режиму свого диктатора Олександра Лукашенка. Армія Білорусі не є боєздатною силою, вважає аналітик американського Інституту вивчення війни (ISW) Джордж Баррос.

Командувач угруповання сил і засобів оборони міста Києва Олександр Павлюк переконаний, що небезпека повторного наступу на Київ залишається. За його словами, на Київському та Чернігівському напрямках не можна виключати ймовірність спроб формування нових ударних ворожих угруповань.

Зараз ви читаєте новину «У Києві Нацгвардія посилила блокпости: назвали причину ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі