середа, 02 березня 2011 11:52

У Києві мерію перенесуть на острів, а з приміщення на Хрещатику зроблять готель

У Києві мерію перенесуть на острів, а з приміщення на Хрещатику зроблять готель

У цьому році на Рибальському півострові в Києві мають намір почати будівництво комплексу Золоті ворота, в одній з двох 40-поверхових будівель планують розмістити столичну мерію, а в іншій - Київраду.

Як розповів газеті "Сегодня" архітектор проекту Георгій Куровський, будинок на Хрещатику, 36, можна реконструювати під п'ятизірковий готель.

"Там є і місце для паркування, і досить залів під ресторани, зали прийомів, а також високі стелі, зручне розташування приміщень. А головне при такому обміні бюджет не витратить ані копійки", - сказав Куровський.

Як зазначає видання, початок будівництва затримується через оформлення документів. У главку архітектури сказали виданню, що у генплані на острові частково зберігається комунально-складська зона, а частина відводиться під громадську забудову. Яка поверховість і що саме там буде розміщено, стане відомо тільки після детальної розробки території.

У самій Київській міськдержадміністрації плани переїзду поки не обговорювали.

Як раніше повідомляли ЗМІ, незважаючи на скорочення штату КМДА, в мерії не вистачає місця для нових чиновників. Їм орендують приміщення у приватної фірми вартістю 250 тисяч гривень за один кабінет. Так, главк з підготовки до Євро-2012 орендує три кабінети у Київпроекті, оплачуючи в рік, за даними Мінекономіки, 750 тисяч гривень. Проте, заступник голови КМДА з Євро Анатолій Голубченко запевняє, що оренда становить всього 40 тисяч гривень.

"Решта грошей йде на виконання наших програм з підготовки до чемпіонату, закупівлю канцтоварів та паперу для роботи", - говорить Голубченко.

Нагадаємо, в 2009 році ЗМІ повідомляли, що новий багатофункціональний комплекс на Рибальському півострові, де хочуть розмістити мерію Києва, планують здати в експлуатацію в четвертому кварталі 2013 року.

13 травня 2010 року голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк заявив про необхідність перенесення адміністративного центру регіону з Києва. Як один із можливих варіантів нової столиці області розглядалося м. Біла Церква.

Голова Вишгородської райдержадміністрації Ярослав Москаленко вважає, що Вишгород має низку переваг перед іншими містами Київської області, тому може стати її адміністративним центром.

19 травня в Кабміні таку ініціативу назвали маячнею.

Зараз ви читаєте новину «У Києві мерію перенесуть на острів, а з приміщення на Хрещатику зроблять готель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі