неділя, 18 лютого 2007 18:22

У храмі Олександра гратиме королівський органіст

Столичний костел св. Олександра (вул. Костьольна, 17) запрошує у вівторок, 20 лютого, на концерт британського органіста Крістофера Стембріджа, 60 років.

Стембрідж удруге приїжджає до Києва. Торік у жовтні він уже грав у костелі. Органіст виступатиме з дружиною, росіянкою Еллою Сєвських, яка гратиме на фортепіано. Вони виконають старовинну європейську музику, деякі твори, датовані XVII століттям. Окрім того, Крістофер дасть у місті кілька майстер-класів студентам Національної музичної академії та гостям із московської консерваторії.

Стембрідж — почесний член Королівського Коледжу органістів Великої Британії. Закінчив два університети (Кембридж і Оксфорд), професор, викладає по класу органа й клавесина в Академії Чигіана (Італія).

— Незважаючи на високі титули, професор Стембрідж дуже проста людина. Віддає перевагу лише натуральній їжі, носить натуральний одяг, грає виключно на механічному органі, жодної електрики. А ще він завжди їздить на велосипеді з причепом, у якому перевозить свій клавесин, — розповідає "ГПУ" Ольга Дмитренко, 54 роки, заслужена артистка України, яка особисто знайома з паном Крістофером.

Початок концерту — о 19.30. Вхід — безплатний. Сам концерт — благодійний, глядачів закликають робити пожертви. Зібрані кошти підуть на проведення вечорів духовної музики в костелах св. Олександра та Миколая.

Зараз ви читаєте новину «У храмі Олександра гратиме королівський органіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі