середа, 02 травня 2018 16:39

У Чорнобилі на вихідних затримали 9 сталкерів
4

Сталкерам загрожує штраф від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 510 грн)
Фото: ГУНП в Київській області
За вихідні в зоні відчуження ЧАЕС затримали дев'ять сталкерів
Сталкерам загрожує штраф від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 510 грн)
За вихідні в зоні відчуження ЧАЕС затримали дев'ять сталкерів

За вихідні в зоні відчуження ЧАЕС затримали 9 сталкерів.

Три групи туристів-екстремалів з Житомирської, Київської та Закарпатської областей оминули контрольно-пропускні пункти та незаконно проникли на територію зони відчуження, повідомили в ГУНП у Київській області.

Відносно порушників склали адміністративні протоколи за статтями про порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лабораторія просто неба - показали вражаюче відео з Чорнобильської зони

"Їх виявили під час патрулювання співробітники відділу поліції зони ЧАЕС та відділення забезпечення фізичного захисту об'єктів "Чорнобильський спецкомбінату". Сталкерам загрожує штраф від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 510 гривень)", - йдеться в повідомленні.

У поліції Київської області нагадують, що в окремих районах зони відчуження ще досить високий рівень радіаційного забруднення.

"Незаконно проникаючи в зону відчуження, ви наражаєте на небезпеку не лише себе, а й інших людей", - застерегли у поліції.

Люди, які 26 квітня 1986 року першими ліквідували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС, розповіли про катастрофу. Документальний фільм "Чорнобиль. Моя зміна" презентувала "Радіо Свобода".

Зараз ви читаєте новину «У Чорнобилі на вихідних затримали 9 сталкерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі