вівторок, 16 січня 2007 19:13

Транспорт подорожчає удвічі

Київська мерія доручила транспортному управлінню розробити проект нових тарифів на проїзд у трамваях, тролейбусах, автобусах і метро. Про це повідомив заступник мера з питань транспорту Іван Салій, 63 роки.

Нові ціни обіцяють ввести наприкінці березня.

— Вартість проїзду в метро становитиме одну гривню. Нам потрібно було б — півтори гривні, але бачимо ж, що людям це буде важко. Та стан міської підземки такий, що цим не можна нехтувати, — каже Іван Салій.

Про необхідність підвищити ціни на транспорт представники столичної влади говорять іще з 2003-го. Тоді ціна на комунальний транспорт мала піднятись із 50 до 80 коп. Але екс-мер Олександр Омельченко, 68 років, утримав ціни коштом дотацій із міського бюджету. Зараз цих доплат уже недостатньо, стверджує Іван Салій.

У бюджеті Києва на 2007 рік для фінансування транспорту виділено 453 млн грн — на 107 млн більше, ніж торік. Заступник мера каже, що для покриття всіх затрат транспортників не вистачає ще 300 млн.

Працівники тролейбусних, трамвайних і автобусних депо погоджуються з підвищенням тарифів. Мотивують тим, що більшість машин уже років з десять потребують капремонту. Депутати Київради не поспішають з остаточним рішенням і планують провести перевірку роботи транспорту Києва.

Зараз ви читаєте новину «Транспорт подорожчає удвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі