середа, 29 травня 2013 10:12

Студентки університету Шевченка відсудили у вишу свої "червоні дипломи"

Студентки університету Шевченка відсудили у вишу свої "червоні дипломи"
Фото: bovkun.com.ua

Київський апеляційний адміністративний суд повністю задовольнив позовні вимоги колишніх студенток Київського національного університету імені Тараса Шевченка Ольги Цилюрик та Тетяни Можейко та зобов'язав вищий навчальний заклад видати дипломи встановленого державного зразка з відзнакою, повідомляє УНН.

У 2011 році Цилюрик та Можейко вступили на юридичний факультет КНУ імені Шевченка на освітньо-кваліфікаційний рівень "спеціаліст". В результаті екзаменаційної сесії на отримання диплому з відзнакою з майже 100 студентів-спеціалістів претендували лише двоє - Цилюрик і Можейко. Вони були рекомендовані для отримання дипломів з відзнакою.

"Однак, дівчата так і не отримали своїх "червоних" дипломів. В пояснення такої ситуації декан юридичного факультету надав письмову відповідь, що, не дивлячись на високу академічну успішність, рекомендація кафедри є необґрунтованою, а наукові роботи студенток написані під час навчання в іншому ВНЗ", - повідомили УНН студенти.

Рішення університету було оскаржене до Київського апеляційного адміністративного суду, який повністю задовольнив вимоги студенток і зобов'язав вищий навчальний заклад та Міністерство освіти і науки видати колишнім студентками дипломи з відзнакою.

"Однак, в КНУ ім. Тараса Шевченка, не бажаючи виконувати рішення, яке набрало законної сили, продовжують перевіряти своїх студентів на професійну придатність. Наразі університетом подано касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду", - повідомили студенти.

Зараз ви читаєте новину «Студентки університету Шевченка відсудили у вишу свої "червоні дипломи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі