пʼятниця, 22 березня 2013 15:34

Столиця зустріла Масляну по-новому

На минулих вихідних тисячі українських родин мали можливість зустріти весну і відсвяткувати Масляну по-новому разом з українськими зірками та учасниками відомих шоу телеканалу СТБ. Кулінарний фестиваль "Нова Масляна" дав можливість публіці наживо побачити улюблених телеведучих і учасників талант-шоу. Зі сцени гостей розважали Олег Скрипка, Оксана Марченко, Ектор Хіменес-Браво, переможці та фіналісти шоу "Х-фактор" Віктор Романченко та Аїда Ніколайчук, Євген Літвінковіч, Дмитро Сисоєв, Віталій Лузкарь, Діма Скалозубов, Ірина Борисюк та багато інших.

Гості фестивалю із задоволенням наминали млинці, коштували медовуху та брали участь у майстер-класах, які вели найяскравіші учасники популярної кулінарної програми "МастерШеф". А на дітей очікував особливий сюрприз - найбільша гірка країни, висотою у п'ятиповерховий будинок. І, звичайно ж, не обійшлося без традицій часів Київської Русі - наприкінці свята спалили солом'яне опудало Масляної...

Мабуть, найпопулярнішим з усіх забав було... смакування млинців. Причому спочатку їх робили юні гості фестивалю, які вчилися готувати на майстер-класах харизматичних учасників шоу "МастерШеф", зокрема у Геннадія Цяука, який на диво легко і швидко знайшов спільну мову з дітлахами, розповідаючи та показуючи, як готувати млинці та начинку до них з горіхової пасти з какао Nutella.

- Я вирішив спекти млинці з пастою Nutella тому, що смак цих ласощів дуже подобається дітям, - пояснив вибір начинки Геннадій Цяук. - Знаю, що і дорослі, і діти просто не можуть встояти перед ним. І поки я готував, дітлахи мало не накинулася на банку!

Тим часом Оксана Марченко в українському кожусі та Ектор Хіменес-Браво, одягнений у вишиванку, на очах сотень глядачів приготували багатошаровий млинцевий торт.

- В Європі млинцеві торти дуже популярні, і мені б хотілося привнести цей тренд в Україну, - пояснив своє рішення Ектор.

На завершення млинцевих майстер-класів дітям запропонували взяти участь у створенні "нутельного живопису", прикрасивши млинчики горіховою пастою. Вийшли справжні шедеври!

- Масляна - саме те свято, коли люди збираються родинами і хочуть весело провести час разом. А так як Nutella це дуже смачна горіхова паста з какао, яка подобається і дорослим і дітям, - вона стала прекрасним доповненням до святкових млинців і подарувала гарний настрій усім учасникам, - зазначила представник компанії Ferrero Євгенія Роїк.

Всього за 2 дні свята кращі кухарі приготували понад 100 частувань за авторськими рецептами, а гості спробували рекордну кількість різних страв - тільки горіхової пасти з какао Nutella було з'їдено більше тонни.

Зараз ви читаєте новину «Столиця зустріла Масляну по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua