четвер, 28 квітня 2022 15:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Слідчі вирахували перших 10 російських солдатів, причетних до звірств у Бучі
10

Названо імена 10 окупантів, що чинили звірства у Бучі
Фото: facebook.com/VenediktovaIryna
Названо імена 10 окупантів, що чинили звірства у Бучі
Названо імена 10 окупантів, що чинили звірства у Бучі
Названо імена 10 окупантів, що чинили звірства у Бучі
Названо імена 10 окупантів, що чинили звірства у Бучі

Прокуратура Київської області заочно повідомила про підозру 10 російським загарбникам, які знущалися з мирних жителів у Бучі.

Вони є військовими 64-ї окремої мотострілецької бригади Сухопутних військ збройних сил Російської Федерації у складі 35-ї загальновійськової армії. Про це повідомляє Офіс генпрокурора в Telegram.

Як з'ясувалося, впродовж березня вони тримали в заручниках цивільних людей, які не брали участі в бойових діях і не мали зброї. Терористи не забезпечували їх їжею та водою.

Крім того, вони не давали їм вільно пересуватися, ставили на коліна, зав'язували очі липкою стрічкою та ганчірками, а руки зв'язували пластиковими хомутами. Людям погрожували вбивством та стріляли в їхній бік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 14-річна дівчина з Бучі, яку зґвалтували п'ятеро росіян, залишить дитину

Також загарбники били цивільних кулаками по тілу, прикладом зброї по ногах, пальцях ніг та грудній клітці. Це вони робили, зокрема, й для того, щоб дізнатися розташування українських захисників.

Вони мародерствували, забираючи в людей особисті речі та побутову техніку.

Генпрокурорка Ірина Венедиктова назвала їхні імена та показала фотографії. Підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни оголосили таким військовослужбовцям:

- молодшому сержанту В'ячеславу Лаврентьєву;
- рядовому Григорію Наришкіну;
- рядовому Василю Князєву;
- єфрейтору Семену Мальцеву;
- рядовому Сергію Пєскарьову;
- рядовому Альберту Раднаєву;
- єфрейтору Михайлу Кашину;
- єфрейтору Андрію Бізяєву;
- єфрейтору Дмитру Сергієнку;
- сержанту Нікіті Акімову.

"Підозрюваних оголосили в розшук з метою їх затримання та притягнення до кримінальної відповідальності. Зараз перевіряють їхню причетність до скоєння інших злочинів, зокрема умисних вбивств", - йдеться в повідомленні.

Російські військові викрали в Київській області щонайменше 200 мирних громадян для "обмінного фонду". Викрадених били, деяких катували електричним струмом під час допитів.

Зараз ви читаєте новину «Слідчі вирахували перших 10 російських солдатів, причетних до звірств у Бучі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі