неділя, 25 листопада 2018 03:40

Скандальне будівництво на Андріївському узвозі призупинили

Скандальне будівництво на Андріївському узвозі призупинили
На Андріївському узвозі призупинили скандальне будівництво. Фото: ТСН

На Андріївському узвозі розібрали будівельний кран на майданчику, де збиралися звести 8-поверховий готель.

Тут валили паркани, запалювали димові шашки, навіть захоплювали техніку - все, щоб зберегти історичну частину міста, інформує ТСН.

Раніше забудовнику було надано припис - прибрати ще й кран, тому що стоїть він тут незаконно, як і паркан, на захопленій будівельниками вулиці Фроловській. Вона за межами дільниці забудовника. Той не зупинився, тому вирішили діяти. Забудовника чекають на містобудівну раду, щоб поміняв проект і знизив його поверховість. Якщо не прийде - розірвуть з ним договір оренди.

Розбір крана не підняв опору - будівельників поліція вивела з території напередодні. Прибрати Фролівську остаточно обіцяли до понеділка. Забудовнику ще виставлять рахунок за збиток.

Демонтаж крана активісти називають лише проміжним результатом, але поки, кажуть, задоволені. Тиснути і на забудовника, і на Київраду припиняти не збираються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали наслідки знесення МАФів біля столичного вокзалу

Демонтажу передував майже рік активних протестів громади проти будівництва 27-метрового готелю за дозволами часів одіозного Черновецького. У той час як за нормами 2014 року на Андріївському можна будувати нові будівлі не вище 12 метрів. Для готелю до того ж "зрізали" і частину Замкової гори.

Зараз ви читаєте новину «Скандальне будівництво на Андріївському узвозі призупинили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі