четвер, 11 липня 2024 13:28

Спецтема: Війна Росії проти України

"Найстрашнішими були п'ять локацій" - нові фото та подробиці про масований обстріл Києва
8

Унаслідок масованої атаки по Україні у понеділок, 8 липня, в Києві загинули 33 людини.

Ще 125 - скалічилися. Найстрашнішими були п'ять локацій, повідомила під час брифінгу в Media Center Ukraine керівниця пресслужби ДСНС України Світлана Водолага, передає Gazeta.ua.

"У Києві того дня загинули 33 особи, 125 осіб постраждали, із них - 10 дітей. 11 людей ми врятували", - зазначила вона.

Додала, що, 8 липня рятувальники виїжджали працювати в сім районів Києва. Того дня лише в столиці загалом було оброблено понад 500 заявок на лінію 101 щодо влучань, падіння уламків.

Розпочала працювати спеціальна комісія, створена містом
Фото: /t.me/KyivCityOfficial
Розпочала працювати спеціальна комісія, створена містом
Розпочала працювати спеціальна комісія, створена містом
Розпочала працювати спеціальна комісія, створена містом
Розпочала працювати спеціальна комісія, створена містом

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський ракетний удар по дитячій лікарні "Охматдит": помер маленький хлопчик

"Загалом рятувальники працювали на 18 локаціях. Наймасованішими та найстрашнішими були п'ять локацій - дитяча лікарня "Охматдит", медичний заклад "Адоніс", житловий будинок у Шевченківському районі, в Голосіївському районі та бізнес-центр на Ушинського. Саме ті, де загинули люди", - сказала Водолага.

11 липня розпочала працювати спеціальна комісія, створена містом, яка обстежує пошкоджений 8 липня російською ракетою житловий будинок на Сирці. Сьогодні провели нараду на місці, заявив мер столиці Віталій Кличко.

"У будинку повністю знищений під'їзд і суттєво пошкоджені інші під'їзди та поруч розташовані будівлі. Зокрема, й приміщення школи. За два тижні фахівці мають зробити технічні висновки щодо можливості відновлення будинку, де зруйнований під'їзд та загинули 13 людей, із них - п'ятеро дітей. Це найбільша кількість вбитих Росією людей в одному житловому будинку в столиці, від початку широкомасштабної війни", - зазначив мер.

Відселеним мешканцям цього та сусіднього будинків (це загалом, близько 100 людей) від міста надається вся необхідна допомога.

"Людям, які звернулися, що потребують, куди переїхати, столична влада допомогла з тимчасовим поселенням. І наразі уточнюються списки мешканців, які також потребують відселення. Люди звертаються в оперативні штаби, які працюють в районах столиці", - розказав Кличко.

Раніше повідомлялося, що внаслідок російського ракетного удару по Києву 8 липня загинули 33 людини, серед яких четверо дітей. Постраждали 120 людей, серед яких 10 дітей.

Росіяни вдарили по дитячій лікарні "Охматдит" крилатою ракетою Х-101, повідомила Служба безпеки України.

Від російського ракетного удару загинула працівниця "Охматдит" - дитячий нефролог Світлана Лук'янчук.

Зараз ви читаєте новину «"Найстрашнішими були п'ять локацій" - нові фото та подробиці про масований обстріл Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі