неділя, 06 листопада 2011 14:45

Росіяни за 1,5 млрд доларів побудують метро на Троєщину

Росіяни за 1,5 млрд доларів побудують метро на Троєщину

Будівництво гілки метро на Троєщину обійдеться у 1,5 мільярда доларів.

Про це повідомив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, пише газета "Хрещатик".

"Загальна вартість проекту — 1,5 мільярда доларів. Це під ключ, з вагонами, з депо, зі станціями метрополітену",— сказав київський чиновник.

Крамаренко також зазначив, що консультації щодо схеми реалізації проекту будівництва четвертої гілки метрополітену проводить "Сбербанк России", який реалізував кілька інвестиційних проектів з будівництва метрополітену і платних доріг у Росії.

"Також нині зі "Сбербанком России" ми ведемо проект можливого фінансування за принципом державно-приватного партнерства четвертої гілки метрополітену",— зазначив заступник голови КМДА.

За його словами, проект передбачає кілька етапів: розроблення передпроектної пропозиції і схеми оптимізації транспортного руху в Києві, проведення інвестиційного конкурсу фінансування проектної документації, розроблення бізнес-плану, проведення інвестиційного конкурсу із залучення інвестора для всього проекту (консорціум банків).

Нагадаємо, у жовтні Південно-Західна залізниця спільно з Київською міською державною адміністрацією відкрила рух міської електрички. Загалом маршрутом курсують 66 електропоїздів.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни за 1,5 млрд доларів побудують метро на Троєщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі