четвер, 16 червня 2022 15:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія планувала захопити Київ за 12 годин - Резніков

Росія планувала захопити Київ за 12 годин - Резніков
Олексій Резніков розповів про перші плани РФ щодо захоплення Києва. Фото: East News

Російські військові розраховували, що Київ впаде майже відразу після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Столицю планували захопити протягом 12 годин. Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю CNN.

Він заявив, що в одного з убитих російських загарбників знайшли документ, в якому були вказані військові цілі РФ. Саме у ньому і йшлося про захоплення української столиці за 12 годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МВС розповіли про можливість повторного наступу РФ на Сумщину

Міністр наголосив, що росіяни вважали, що опиняться у центрі Києва, а протягом 72 годин український уряд залишить місто.

"Відверто кажучи, наші партнери в різних столицях світу теж були наївні. Вони казали нам, що вторгнення неминуче, і ти впадеш. У вас є тільки 72 години. Тому вони не дали нам важкого озброєння", - додав Резніков.

Безпосередньої загрози повторного наступу російських окупантів на Київ зараз немає. Водночас українська столиця продовжує тримати оборону й уважно слідкує за ситуацією.

Крім того, вчергове поширюється інформація про нібито наступ на столицю України. Диверсійні групи навіть придумали дату нібито нападу військ Білорусі на Київ - 22 червня. Речник міністерства внутрішніх справ Вадим Денисенко заявив, що цьому не можна вірити.

Зараз ви читаєте новину «Росія планувала захопити Київ за 12 годин - Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі