пʼятниця, 10 червня 2022 09:25

Спецтема: Війна Росії проти України

У МВС оцінили загрозу повторного наступу на Київ

У МВС оцінили загрозу повторного наступу на Київ
Поблизу міста ведеться серйозна підготовка до можливої битви з окупантами. Фото: Gazeta.ua

Безпосередньої загрози повторного наступу російських окупантів на Київ зараз немає.

Водночас українська столиця продовжує тримати оборону й уважно слідкує за ситуацією, заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає The Guardian.

"Загрози нападу на місто сьогодні немає. Поблизу білоруського кордону зосередження військ немає, але ми розуміємо, що завтра можливі будь-які сценарії. Тому йде серйозна підготовка лінії оборони та військ, які залишаться в Києві", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти запустили фейк про повторний наступ на Київську область

Керівник МВС наголосив, що будь-якої миті ситуація може змінитися, тому поблизу міста також ведеться серйозна підготовка до можливого нападу окупантів.

Монастирський додав, що будь-яке місце в Україні може стати ціллю ракетного обстрілу. Росіяни можуть атакувати столицю авіаударами.

"Потенційними цілями можуть стати столичний урядовий квартал та історичний центр міста", - вважає він.

У перші дні повномасштабного вторгнення російські війська захопили аеропорт у Гостомелі й почали просуватися в напрямку Бучі й Ірпеня. Окупанти хотіли оточити Київ.

23 березня ЗСУ оточили російські угруповання в Ірпені й Бучі й перейшли у наступ. 28 березня українські захисники звільнили Ірпінь.

Столиця України все ще залишається основною ціллю загарбників. Слід розуміти, що війна зараз у гарячій фазі, вважає заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «У МВС оцінили загрозу повторного наступу на Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі