понеділок, 04 квітня 2022 12:06

Російські окупанти, які йшли на Київ, мали з собою хімзахист

Російсько-окупаційні війська, які були у Київській області, мали з собою хімічний захист.

Зокрема, по собі вони лишили протигази ГП-5. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів український військовий з батальйону "Братство" Богдан Березенко.

Склад ворожих протигазів українські захисники виявили під час штурму сіл Лук'янівка та Рудницьке. Саме у центрі Лук'янівки рашисти й залишили свій захист.

Крім того, після потужного бою їм довелося так швидко тікати, що вони залишили, зокрема, спальники, їжу, особисті речі та боєприпаси. Протигаз ГП-5 був знайдений самим Богданом під час зачистки одного з будинків.

"Нову Басань ми брали в кілька етапів, я був на першому етапі, а в день штурму мене замінили на іншого. Там було багато протигазів", - зазначив Березенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтери знайшли дані командира рашистів, які скоїли звірства у Бучі

На його думку, хімзахист міг бути у кожного росіянина, який там був. Українські бійці забрали лише декілька протигазів, оскільки частина була пошкоджена внаслідок роботи нашої артилерії.

Автор: facebook.com/bogdan.berezenko.9
  Росіяни мали з собою протигази
Росіяни мали з собою протигази

"Можливо на наступному етапі війни вони все ж планують застосувати хімічну зброю. Бажано щоб у нас теж були", - наголосив Богдан у Facebook.

Російсько-окупаційні війська частково відійшли від Київської області, але залишили по собі велику кількість вибухонебезпечних предметів. Зокрема, там виявляють міни.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти, які йшли на Київ, мали з собою хімзахист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі