четвер, 31 серпня 2006 19:29

П"ятирічний хлопчик збив бабусю

 

У травматології 17-ї лікарні з переломом стегна лежить 81-річна пенсіонерка Любов Бровкіна. Жінку на двоколісному китайському велосипеді "Мон" збив 5-річний Кирило.

У понеділок хлопчик катався біля свого будинку N28 на бульварі Лесі Українки. Він тільки вчиться крутити педалі й тримати рівновагу, але ще не вміє розвертатися і гальмувати. О 18.00 Кирило набрав швидкість, минув 8-й під"їзд. Раптом на його шляху опинилася пенсіонерка. Малий врізався в спину бабці, й та впала.

Коли через 10 хв. стару забирала "швидка", вона сказала, що бачила якийсь велосипед. У документах причиною перелому записали пригоду на дорозі й справу передали ДАІ.

Інспектор із профілактики ДАІ Печерського району лейтенант Олександр Ничаюк, 27 років, наступного дня опитував учасників ДТП. Разом із кореспондентом "ГПУ" міліціонер провідав потерпілу Любов Бровкіну в лікарні на Лабораторному провулку.

Біля жіночої палати N3 нас зустрів чоловік потерпілої — в сірих брюках, синьому светрі з довгим рукавом. Юрій Якович, 80 років, не хоче, щоб дружину розпитували про пережите.

— Встретились две случайности, — загороджує собою вхід до палати. — Мальчик в спину ей врезался.

Міліціонер пояснює, що збирає деталі, важливі для слідства. Пенсіонер щось бурмоче і відступає вбік.

Стара лежить на спині. Права нога в гіпсі, на носі пов"язка.

— Мене чоловік саму нікуди не пускає, — каже, — а в понеділок йому погано стало, я викликала "швидку". Доки лікарі з ним возилися, пішла погуляти. Тільки Юрі не кажіть. Він думає, я по хліб ходила.

За словами потерпілої, вона взяла ціпок, спустилася ліфтом із третього поверху і вийшла в двір. Каже, п"ять хвилин шкандибала від другого до восьмого під"їзду. Бабця описує події з фотографічною точністю — все життя вона пропрацювала медпрацівником МВС.

Наче студебекер наскочив

— Наче студебекер наскочив. Падаю на асфальт і нічого не розумію, — бабця кладе руку собі на голову. — Добре, на ноги удар прийшовся, якби головою, то і на світі не було б. Ще краєм ока помітила велосипед.

На крик вибігли люди. Серед них була Кирилова бабуся, яка все бачила з вікна. Вона ж поїхала з потерпілою до лікарні. Любов Бровкіну спочатку розмістили в коридорі. Бабуся хлопчика домовилася, щоб її перевезли до палати.

— Розповідала, що онук її неслухняний, — продовжує Любов Микитівна. — Йому казали самому не кататися. А він, тільки відвернулися, відразу поїхав. На мені зупинився.

Потерпіла не має претензій до родини Кирила й зла на нього не тримає. Хоча в лікарні їй доведеться пролежати два місяці.

Олександр Ничаюк поїхав розмовляти з винуватцем ДТП. Кирило ще малий, тому з ним мають провести "роз"яснювальну бесіду".

Двері відкрила мама Кирила — Світлана, брюнетка років 25. У квартирі багато картин: акварелей, маслом, вишитих. Каже, син у діда, в іншому місті. Вона йому вже все пояснила.

Насправді Кирило разом зі старшим братом грався в дворі. Велосипед у нього батьки відібрали. Тепер ганяє на своїх двох. Коли ми виходили з квартири, білявий засмаглий хлопчик у коротеньких шортах і червоній футболці помчав додому. Міліціонер повернувся назад.

— Сказав йому, що так робити не можна, треба уважно дивитися, — за хвилину вийшов інспектор. — Малий головою кивнув.

ДАІ каже, що, найімовірніше, буде суд. Кирила представлятимуть батьки. Вони заплатять штраф за те, що хлопчик на час ДТП був без нагляду дорослих.

ДАI чергує біля шкіл

До 1 жовтня в Києві ДАІ проводить щорічну акцію "Увага! Діти на дорозі". Автоінспектори розповідатимуть у школах про правила дорожнього руху. У молодших класах проведуть конкурси малюнку "Моя безпечна дорога до школи". Автори найкращих робіт отримують призи: значки та іграшки.

Із початку навчального року інспектори чергуватимуть на дорогах біля шкіл і слідкуватимуть за дотриманням дітьми правил переходу проїжджої частини.

Зараз ви читаєте новину «П"ятирічний хлопчик збив бабусю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі