четвер, 13 лютого 2020 19:56

Протести далекобійників у Києві: назвали ім'я організатора і суми гонорарів за участь в акції

Протести далекобійників у Києві: назвали ім'я організатора і суми гонорарів за участь в акції
Фото: comments.ua

У середу, 12 лютого вантажні автомобілі перекрили рух транспорту на в'їзді до Києва з боку Борисполя, Одеси і Житомира, в наслідок чого на трасах утворилися багатокілометрові затори.

Далекобійники вимагають скасувати електронне бронювання дозволів і повернути квотування, яке фактично дозволяло асоціації зберігати монополію на ринку вантажоперевезень. У зворотному випадку протестуючі погрожують заповнити Київ, щоб паралізувати рух автотранспорту в мегаполісі.

За даними експертів, організатором мітингу є афілійований з АсМАП бізнесмен Євген Червоненко - народний депутат IV скликання і екс-міністр транспорту України (2005). Широкій громадськості він відомий завдяки численним скандалам та бійкам, а також своїми антиукраїнськими заявами на федеральних телеканалах РФ. На відео видно, як Червоненко тисне на Кабмін і МІУ, щоб зберегти для АсМАП позиції монополіста.

Пізніше з'явилися відомості про те, що учасники мітингу отримали грошову винагороду за участь в даній акції протесту. За деякими даними, кожен активіст-далекобійник, який брав участь у блокуванні столиці, заробив "гонорар" у розмірі 500 грн.

Зараз ви читаєте новину «Протести далекобійників у Києві: назвали ім'я організатора і суми гонорарів за участь в акції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі