понеділок, 14 травня 2012 01:44

Прокуратура Києва перевірить на міцність атракціони та дитячі майданчики

Прокуратура Києва перевірить на міцність атракціони та дитячі майданчики
Фото: hypertext.net

Прокуратурою столиці з метою попередження випадків травматизму та недопущення введення в експлуатацію об'єктів, що перебувають в неналежному технічному стані, організована перевірка атракціонів та дитячих ігрових майданчиків в Києві.

До перевірки залучені контролюючі органи, зокрема територіальне управління Держміськпромнагляду та промислової безпеки України по Київській області та Києву, органи Держтехногенбезпеки та Державної санітарно-епідеміологічної служби міста Києва. Про це повідомляють "Комментарии" з посиланням на прес-службу столичної прокуратури.

Перевіркою будуть порушуватися питання правомірності розміщення та функціонування атракціонів, наявність дозвільних і проектних документів на їх експлуатацію, документів з їх технічного огляду та експертного обстеження, дотримання техніки безпеки, висновків санітарно-епідеміологічної експертизи МОЗ України щодо безпеки їх використання для дітей і т.д.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві обірвалась карусель із дітьми

За попередніми даними, в Україні більшість парків розваг небезпечні для дітей. Згідно з даними Держміськпромнагляду, сьогодні в країні працює 478 атракціонів підвищеної небезпеки. Крім того, на даний момент вже виявлено 552 порушення експлуатації атракціонів та притягнуто до відповідальності 50 керівників цих атракціонів.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура Києва перевірить на міцність атракціони та дитячі майданчики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі