пʼятниця, 06 червня 2008 07:07

Пришкільні табори працюють тільки в червні

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  Наймолодша група, ”сонечки”, відпочиває під час ”тихої години” у школі №177 на вулиці Курській, 12, що на Солом’янці. Діти мають спати з 12.45 до 14.00. Школярі стверджують, що одне одного зубною пастою не вимащують
Наймолодша група, ”сонечки”, відпочиває під час ”тихої години” у школі №177 на вулиці Курській, 12, що на Солом’янці. Діти мають спати з 12.45 до 14.00. Школярі стверджують, що одне одного зубною пастою не вимащують

"Аби душа добром і совістю цвіла, ми до щасливого прямуєм джерела!" — дружно кричать сто дітей, заходячи до їдальні школи N177 на вул. Курській, 12 у Солом"янському районі.

З 2-го до 26 червня в місті працюватимуть пришкільні табори. Парти винесли в підвали, а в класах розставили ліжка й розкладачки. За дітьми наглядають з восьмої ранку до шостої вечора.

— Зараз у таборі 115 дітей, минулого року було 82. Заяв дуже багато. Батьки працюють, а дітей нікуди діти, — пояснює Віра Кульшина, 55 років, начальник табору "Сонечко" у школі на Курській. Школярі ходять гуляти в парк "Юність". 177-ма спеціалізується на біології. Тут дітей називають не школярами, а "біоліками". Тому в таборі вчать розбивати намети, ходити по канату, віджиматися. Найменші — 1-й і 2-й класи. Старші — 5-й і 6-й.

— Я не могу целый день сидеть дома, у мамы. Она работает бухгалтером с девяти до семи. А тут есть с кем поговорить, ходим в театры, кино. Воспитатели хорошие, дети дружные. Сейчас бы нюхал во дворе тополиный пух, — ділиться "ГПУ" восьмикласник Антон Рєзніков, 12 років. Він вмовляв директорку, аби дозволила піти в табір.

Антон порівнює теперішній відпочинок із минулорічним, у кримському таборі. Каже, на Курській годують краще. Бо в Криму їв один лише рис. Розкладачку приніс із дому. 28 червня вони з мамою їдуть відпочивати до Туреччини.

Інший табір, "Квітуча долина", — у 318-й гімназії в Кадетському гаю. З 800 учнів у табір записалися сто дітей, з 1-го по 6 клас. Найменші грають у шахи, співають, малюють. В актовій залі репетирують театральну сценку. У спортзалі дівчата займаються гімнастикою.

У їдальні тим часом метушаться кухарі.

— Зараз дівчата міситимуть тісто. На вечерю в нас вареники з картоплею. Борщ уже готовий, котлети тушаться, суп розлили, — розповідає кухар Світлана Руденко, 42 роки. Черешні купують на Севастопольському ринку, інші продукти — на Деміївському. Картоплю закупляють у Чернігові. 18 видів булочок печуть самі.

Другокласниця Яна Тараненко, 7 років, каже, в липні поїде з батьками до Туреччини. Двоє дівчат, які стоять поруч, відпочиватимуть у Єгипті.

— У мене тато ніким не працює, просто ходить на роботу. Коли в таборі сплять, я йду додому на дві години, — додає Яна.

Працівник управління освіти Солом"янського району Світлана Возненко, 42 роки, розповідає "ГПУ", що шкільні табори в місті працюють понад десять років. Щороку їх кількість збільшується.

— У 2007-му в районі працювали 24 пришкільні табори. Цього року їх 29. Загалом у них оздоровиться 1700 дітей. Працюють вони лише в червні. В інші місяці діти їдуть відпочивати у виїздні, заміські табори, — пояснює Возненко. Путівка у будь-який міський пришкільний табір коштує 239 грн 58 коп. Але батьки платять лише 44 грн. Решту оплачує міська влада.

Загалом у 220 міських пришкільних таборах у червні відпочине більше 15 тис. дітей, повідомляє прес-служба мерії.

Зараз ви читаєте новину «Пришкільні табори працюють тільки в червні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі