четвер, 07 грудня 2006 18:26

Пелікана більше не пускають на озеро

МАНДРІВНИК-НЕВДАХА — саме так назвали працівники зоопарку трирічного пелікана, який утік позавчора з відкритої водойми і сів серед проспекту Перемоги.

Учора стали відомі обставини, за яких птаху вдалося вирватися на свободу. Працівники зранку в середу прибирали сміття на озері. Вантажівка вдарилася об огорожу, тому птах перелякався і перелетів через паркан.

Мандрівника до зоопарку повернули таксист і ще один киянин. Працівник-вахтер на вході так розгубився, що навіть забув подякувати цим людям і запитати їхні імена. Спершу невдасі зняли скотч із дзьоба, який наклеїли, аби птах не клювався. Потім він з"їв одразу всю добову норму риби (2,5 кг карасів і товстолобика).

— Значить, нормально переніс той стрес, коли опинився серед машин на проспекті, — каже "ГПУ" Олена Шморгун, завідувачка відділу птахів зоопарку. — Тепер теж їсть непогано, спав нормально.

Нині пелікан сидить у павільйоні в компанії таких самих п"яти птахів. На озеро його поки що вирішили не випускати. Працівники зоопарку кажуть, що тепер кияни проситимуть показати пелікана-втікача.

— Нам-то легко його впізнати, а іншим — вони всі однаковими видаються, — зауважує Олена Шморгун.

У зоопарку шкодують, що вахтер не записав контактів таксиста й киянина, які привезли птаха.

— Я вважаю, вони поступили дуже порядно, — каже жінка.

Зараз ви читаєте новину «Пелікана більше не пускають на озеро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі