понеділок, 05 лютого 2018 14:58

"Пам'ятник Ахматовій у центрі Києва встановили незаконно": блогер дізнався про відсутність дозволу

З'ясували, що пам'ятник російській поетесі Анні Ахматовій у Києві в Міському саду (між Маріїнським і Хрещатим парками) телевізійний канал "Інтер" встановив без відповідних дозволів.

Дискусію щодо законності монументу розпочав у Facebook блогер Клим Братківський.

Автор: Facebook
 

"Все, що потрібно знати про "русский мир". У Києві "Інтер" у Міському саду встановив незаконний пам'ятник Анні Ахматовій. До речі, чому опудало повинне стояти біля тендітного пам'ятника Лесі Українки?".

Братківський зробив запити в різні інстанції міста.

"Звертаюся з проханням повідомити, хто дав дозвіл у Міському саду встановлювати пам'ятник Анні Ахматовій? На чиєму він балансі? Хто його встановив? Хто є власником пам'ятника? Чому немає напису українською мовою? Чому пам'ятник не встановили на вулиці Анни Ахматової на Дарниці в Києві, де жила її мати?" - написав Братківський.

В офіційному листі з Департаменту містобудування та архітектури відповіли, що не погоджували встановлення пам'ятника Ахматовій.

Автор: Facebook
 

"Висновків і погоджень з приводу розміщення пам'ятника Анні Ахматовій на території парку Міський сад Департаментом надано не було", - написали в листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Марш за імпічмент" у центрі Києва: розпочався мітинг на Європейській площі (пряма трансляція з місця подій)

Також у відомстві додали, що Ахматова вчилася в Києві, а також проживала і обвінчалася з поетом Миколою Гумільовим у цьому місті. А пам'ятник поетесі в Маріїнському парку відкрили до дня її народження 23 червня 2017 року.

Дискусія викликала бурхливе обговорення у соцмережах. На закиди в упереждженості Братківський відповів, що діяв суто в інтересах киян.

"Спеціально для російської вати: Ахматову використовував "Інтер" у своїх цілях. Пам'ятник жахливий, і йому точно там не місце. Крім того, не можна без дозволу встановлювати пам'ятники, як і кіоски і так далі", - написав блогер.

У Києві відкрили пам'ятник поетесі українського походження Анні Ахматовій. Автор - київський скульптор Олександр Стельмашенко. Ініціаторами встановлення пам'ятника стала група киян, серед яких керівник Inter Media Group Ганна Безлюдна і головний редактор телеканалу "Інтер" Антон Нікітін.

Зараз ви читаєте новину «"Пам'ятник Ахматовій у центрі Києва встановили незаконно": блогер дізнався про відсутність дозволу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі