середа, 07 липня 2021 09:49

Оголена та велична: в Києві встановили гігантську скульптуру
8

У Києві біля Арки дружби народів відкрили унікальну інсталяцію проєкту-маніфесту Merman. Її 2022 року представлять на фестивалі Burning Man у США.

Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Фото: Команда Merman

"Проєкт Merman - єдиний проєкт з України серед 59, що отримав грант від організаторів фестивалю Burning Man. Саму інсталяцію завбільшки 3 на 3 і на 12 м готували для участі в цьогорічному заході в США, проте через пандемію його скасували (перенісши на рік. - Gazeta.ua)", – розповів Мондриївський.

Інсталяція являє собою дерев'яну конструкцію людини, яка в оголеному вигляді пливе "по воді". Грандіозний артоб'єкт присвячений подоланню будь-яких перешкод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Києва "заговорили" гігантськи легені

"Щодня ми робимо вибір. Рухаємося, підтримуємо себе на плаву, іноді йдемо на дно. Залишатися там або продовжувати рухатися далі - виключно наш вибір. Ми так влаштовані, що постійно намагаємося плисти, знайти берег або новий горизонт", - розповіли про інсталяцію організатори.

Для киян і гостей міста об'єкт буде доступний до 12 липня.

У Києві встановили пам'ятний знак Тризуб. Його відкрили в річницю ухвалення основного закону України біля будівлі Верховної Ради. Щовечора на Тризубі вмикається підсвітка синьо-жовтого кольору.

Зараз ви читаєте новину «Оголена та велична: в Києві встановили гігантську скульптуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі